Joan Safont


A quarts de dues del migdia, m'assabento per SMS que a en Joan Safont, blogaire i amic -una cosa ha portat a l'altra, de fet-, l'han escollit nou conseller nacional d'ERC en representació de la comarca del Maresme. Dimecres, quan sopàvem al San Giovese de gratis gràcies a una aposta conjunta amb un amic sobre l'Estatut, ja va comentar que es presentaria a l'elecció però va dir que estava segur que no sortiria. No ha estat així. Per alguna cosa deu ser.

En Joan, al qual fa set anys li van transplantar els dos pulmons, és un personatge simpàtic, d'aquells que cau bé a tothom. Menut d'estatura, el que no ha deixat de créixer mai és la seva voluntat de saber. De fet diria que aspira a ser savi, per quan sigui gran. Però també sé que aspira a una altra cosa: a servir els seus veïns, els seus amics, el seu entorn, el seu país. Un esperit de treballar pel col·lectiu, pel bé comú, que tan poc de moda està avui en dia i que jo li aplaudeixo abans de tot.

Que sigui tan jovenet -diria que en té 21- no vol dir que tingui un pensament polític simple. Al contrari. Tot i que militi en un partit d'esquerres, insisteix sovint amb què no és un "progre" i econòmicament se situa en un corrent econòmic bastant liberal i antiestatalista. Nacionalment òbviament és independentista, però no acaba de tancar la porta a Espanya si hi ha un reconeixement clar i potent de la singularitat catalana. És pragmàtic, possibilista i moderat en els plantejaments, tot i que contundent amb les paraules -això sí que ho té, xerra pels descosits, a vegades massa i tot!-. Dins seu hi ha ja... un petit animal polític. I se'n parlarà, d'aquest petit animal. Felicitats.

Comentaris

Joan Safont ha dit…
Joan, moltíssimes gràcies!!
Ramon Bassas ha dit…
Després de Pujol i Núñez, es troben a faltar més baixets a la política :)

Tens raó en els elogis qu li fas, veig que els d'ERC saben el que es fan... (almenys de tant en tant)
Cesc Amat ha dit…
M'afegeixo a les felicitacions!
Joan Antoni ha dit…
Felicitats Joan!

(el comentari d'en Bassas sobre els baixets en política no l'he acabat d'entendre. Era un comentari irònic?)
Joan Salicru ha dit…
família,
igual és q en bassas es postula per més altes responsabilitats...
per cert, l'iceta -que se li assembla molt- també és baix i té molt poder...
joan
Xavi Amat ha dit…
Enhorabona Joan! Toca sopar per a celebrar-ho!
Joan Safont ha dit…
Això està fet Xavi. Esteu tots convidats!
Miguel ha dit…
Ei Joan, felicitats! I dintre de res, cap de llista d'ERC a Mataró. Com diu en Bassas, aquests del teu partit de tant en tant (molt de tant en tant diria jo) fan alguna cosa bé, i no la lien. Salut!
Nadia ha dit…
Moltíssimes felicitats Joan Safont i moltíssimes felicitats Joan Salicrú. Quina descripció més maca!

Entrades populars