Piqué beneeix en Pau(lí)

















Foto: Jesús Gonzàlez (Capgròs)

El PP, fent cas omís de les crítiques de ser un partit “pijo”, ens convoca en una discoteca “pija” del Port de Mataró, l'establiment Martinica, per fer la presentació oficial del seu candidat a l'alcaldia, Paulí Mojedano. Un Paulí Mojedano que a partir d’ara vol que li diguin Pau, que es veu que rima més amb PP i queda més bé per imatge. No acabo d’entendre el canvi, perquè si el candidat popular vol ser un líder amb imatge pròpia, amb singularitat, res millor que presentar-se amb el nom amb què ho feia fins ara, Paulí, que no pot tenir competidor, igual que tampoc el tenia Pasqual en el cas de Maragall. Quants Pasquals coneixeu? Cap oi? I de Paulís? Tampoc eh? Llarga vida als noms singulars!

Discussions sobre el nom a banda, Mojedano es presenta com l’única alternativa real al candidat socialista Joan Antoni Baron, a qui ha reptat a debatre directament amb ell, com si la democràcia mataronina tingués un esquema bipolar. Baron no ho acceptarà i òbviament cap dels altres candidats, però no deixa de ser veritat que qui té els dos programes electorals més contrastats a hores d’ara són, per una banda, el bloc que formen els partits d’esquerres (PSC, ICV i ERC) i per l’altre el Partit Popular, ja que –com comentava en el darrer post- Convergència sembla tenir la temptació de superar per l’esquerra als socialistes (esperem que Joan Mora aquest vespre, en la seva benedicció com a candidat per part d’Artur Mas, hi posi mà).

A l’inici de l’acte, Mojedano confessa el seu nerviosisme davant els periodistes en el moment de prendre els talls de veu junt amb Josep Piqué. Quan puja al petit escenari, després que l’anterior cap de llista Joan López l’hagi presentat en un discurs de tall vidalquadrista, Mojedano projecta una imatge d’il·lusió, d’entusiasme pel seu projecte. Em venen al cap discursos de Keneddy i Adolfo Suárez. El vídeo de campanya no ensenya allò que no funciona a Mataró, sorprenent, sinó que es dedica a imaginar un Mataró governat pel Partit Popular. Entre els assistents veig l’exregidor d’Urbanisme pel PSC, Agustí Valdé, que anteriorment havia militat al PSUC. Em sorprèn la seva presència. Serà veritat que el PP de Paulí Mojedano pot aglutinar mataronins més enllà de les sigles del PP?

Comentaris

Entrades populars