La creativitat ens farà lliures

El mes d'agost, des d'un punt de vista periodístic, està considerat un mes menor, de notícies poc importants, on el que es tracta és d'omplir diaris, programes de ràdio i de televisió com sigui -amb temes de nevera, per exemple- fins que arribi al setembre i el curs polític-escolar-cultural torni a començar. Aquest agost que m'ha tocat treballar els primers quinze dies -els més ensopits, se suposa, just després de Santes- he reafirmat una de les meves petites teories, la que titula aquest post: la creativitat ens farà lliures. Aquests dies des de l'Ajuntament i les diferents entitats que acostumen a generar molta informació arriben molt pocs inputs, pràcticament inexistents, de manera que el que és l'agenda oficial -l'alcalde per aquí, el regidor d'Urbanisme per allà, el titular de Cultura que inaugura no sé què...- ha desaparegut, de manera que generar un informatiu de trenta minuts cada dia és un repte contra un mateix. Cal rebuscar sota les pedres, llegir diaris, comparar amb anys anterior i sobretot... sortir al carrer. Quan surts al carrer amb la gravadora te n'adones que hi ha queixes de Rodalies de Renfe, amb les cues per fer-se el Passaport o el DNI, que Mataró està rebent turistes com mai, que les ambulàncies medicalitzades no porten metge des d'avui 8 d'agost, que fa cinc anys de la legionel·losi de Cerdanyola, que s'acostumen les festes de Sant Ramon i Cirera, que mataronins com Montse Vellvehí han estat dirigint festivals com el Shakespeare de Santa Susanna... en fi, que surten centenars de notícies, com mai. A més, et surten idees per visitar cada dia un restaurant exòtic de la ciutat i generar uns continguts extres ben suggerents. L'estiu, doncs, obliga a ser creatius, a esprémer al màxim al cervell i treure'n el millor. I degut a això, acabes disfrutant molt més amb la teva feina. Aquest és de fet l'únic futur per sobreviure en el complex sistema d'economia de mercat: competir tots plegats en fer cada vegada coses més innovadores, suggerents i sorprenents. No es tracta de fer grans esforços físics sinó d'intentar donar el millor d'un mateix. Aquest és el gran repte. Què hi ha més bonic a la vida que treballar els valors de la creativitat i de la imaginació?

Comentaris

Sergi d'Assís ha dit…
Sona tot plegat molt estimulant. Felicitats per la creativitat!!
SSQ ha dit…
A l'estiu, quan hi ha vacances de futbol, fins i tot els diaris esportius de vegades fan pena. Agafen la tendència de les revistes del cor, explicant els amors i desamors, aventures, etc. dels futbolistes. No saben què posar-hi. Potser haurien de fer vacances de diari, també...
Marta Teixidó ha dit…
Hola Joan,

Avui estic d'acord amb tothom, fins i tot amb en Pere Pascual. El sentit comú no té ideologia, i acabes d'expressar en el teu post quelcom tan evident, que es deixa en un racó.

¿Què la creativitat ens farà lliures?. Sense cap mena de dubte. Però, ¿Qui valora la creativitat?. La creativitat ha de partir de l'essència més profunda de l'ésser humà, però també ha de comptar amb una preparacíó cultural i humanística important, i aqui, fallen les coses. De noticies, com dius tu, ni hi ha un munt, Però, ¿interessen aquestes notícies?. Tenim els éssers humans prou curisitat per interessarnos per alguns temes, d'estiu o no, però que no ens atanyen a les nostres vides?.

De moment, Joan, continua essent creatiu amb el teu blog, per tal que els lectors podem dir la nostra.

Una cordial salutació i molt bones vacances.
Anònim ha dit…
Celebro que sorgeixi la creativitat quan des de la Casa Gran no us inflen de notícies preparades.
Els perdiodistes heu de saber mantenir les distàncies amb el poders institucionals.
Celebro que les vacances "institucionals" us permetin respirar de manera diferent.

Entrades populars