Cinquanta números de Valors





D'esquerra a dreta: Jordi Pujol, Francesc Torralba, Begoña Roman i Toni Comin.

Aquest proper dissabte 14 de juny, a les 10 del matí, a la sala Cabañes de Mataró, tindrà lloc la I Jornada Valors i Compromís organitzada per la revista Valors, que celebra d'aquesta manera l'arribada al número 50. Aquesta revista, la qual tinc el gust de codirigir amb la periodista i historiadora Maria Coll, va néixer el Nadal de l'any 2003 amb la voluntat d'obrir un espai de reflexió i diàleg entre tots aquells que volem viure la vida amb plenitud i sentit. En aquesta primera jornada hi prendran part l'expresident Jordi Pujol i els filòsofos Francesc Torralba, Toni Comín i Begoña Roman.
Podeu veure el pdf informatiu de la jornada clicant aquí. Aquí sota reprodueixo l'editorial del número 50 que sortirà a la venta aquesta setmana i es podrà comprar a l'acte de la Sala Cabañes.




I tant que n'hi ha de valors!

A l'equip que des de fa 49 números promou aquesta revista mai hem estat d'acord amb l'absurda idea de què actualment no n'hi ha, de valors. Aquella típica afirmació que fan algu-nes persones assegurant que "s'han perdut els valors". No hi hem estat d'acord perquè es tracta d'una generalització fruit de la incomprensió -i la falta d'acceptació- per part d'un tipus de gent de com ha evolucionat el món en les darreres dècades. I tant que n'hi ha de valors! Si justament ara n'hi ha més que mai, de valors! Alguns dels que veiem i palpem cada dia no ens agraden, en el nostre món i a dins nostre, però això no significa que no n'hi hagin. I tampoc que no n'hi hagin de positius, òbviament.

Les propostes de vida a l'entrada del segle XXI s'han multiplicat segurament com mai a la història i això, de bones a primeres, ens espanta una mica. Ens sorprèn que el gènere humà sigui capaç de generar tanta diversitat. Però aquesta és la realitat, que cal acceptar, abans que res. Després hem de disseccionar i reflexionar sobre quins models de vida ens interessen més a un sector de la població que aquesta revista aspira a representar i que vol viure la vida amb plenitud, amb sentit. És aquí on hem d'arribar. A fer un anàlisi certer i, si s'escau, provar de recuperar per a l'actualitat alguns valors que han anat quedant difuminats pel pas del temps o perquè s'han transmutat en altres. Ha estat la tasca dels primers 49 números d'aquesta revista i seguirà sent-ho en els propers cinquanta mesos. Comptem amb vosaltres per a dur el propòsit a bon port. Per nosaltres no quedarà.

Comentaris

Entrades populars