'Esperant Munilla', ja a la xarxa




Clica aquí per veure la segona (disponible el dia 5) i tercera part (disponible el dia 7).

La designació de José Ignacio Munilla com a nou bisbe de Sant Sebastià en substitució de Juan Maria Uriarte ha aixecat una forta polèmica a la diòcesi guipuscoana a causa del seu perfil ultraconservador. Un equip conjunt de CatalunyaReligio.cat [web] i Foc Nou [web] format per Eloi Aymerich, Ramon Radó i un servidor es va desplaçar a mitjans de desembre al País Basc per a dur a terme un documental de 29 minuts de durada en el qual intervenen personalitats destacades de l'Església basca com Pedro Luís Arias, Joxe Arregi, Ignacio Arregi, Txema Auzmendi, Ana Berrizbeitia, Jesús Martínez, Koldo Rodríguez i Javier Vitoria.

Tots ells -veus molt diferents entre si, amb presència tant dels anomenats nacionalistes com no nacionalistes, de capellans i religiosos com de laics- valoren què significa la designació de José Ignacio Munilla pel que fa al seu perfil com a bisbe en substitució de Juan María Uriarte, el qual aquest dissabte dia 2 s'acomiada de la seva diòcesi en una eucaristia a la catedral del Bon Pastor de Sant Sebastià. En el primer vídeo es reflexiona sobre la personalitat de Munilla, en el segon bloc s'indaga sobre els perquès de la designació i finalment el tercer tall l'ocupen els comentaris dels entrevistats al voltant del futur que espera la diòcesi a partir del 9 de gener.

La realització d'aquest experiment multiplataforma -en text i en vídeo alhora, per al portal i la revista- ha estat pels qui l'hem executat un nou desafiament personal però un autèntic goig per haver-nos pogut endinsar, en profunditat, en un tema espinós i delicat que no admet lectures simplistes i esbiaixades. Per això estem especialment agraïts als responsables de CatalunyaReligio.cat i Foc Nou, perquè tots plegats sabíem que l'empresa no seria fàcil i el perill de quedar en la caricatura i la polèmica de titulars era evident. Crec, sincerament, que el treball pot tenir moltes mancances però no aduleix d'aquest mal. La iniciativa de CatalunyaReligio.cat, per cert, és també notícia aquest diumenge al diari Avui [aquí], el qual destaca que sense cap campanya publicitària, el portal rep 1.500 visites al dia.

Comentaris

Entrades populars