Els cinquanta de Valors

Com que a la notícia del Telenotícies Vespre sobre l'arribada de Valors al número 100 emesa aquest dissabte semblava que la revista Valors la fes sol, he pensat que seria bo dedicar un post a ressenyar tots aquells -unes cinquanta persones- que cada mes fan possible que la revista -i les seves múltiples extensions- surti al carrer. És una idea que m'agrada molt repetir perquè realment si el projecte ha tirat endavant és perquè tenim tota aquesta implicació de gent -pràcticament tota voluntària-. Sense els cinquanta col·laboradors no tindria el mateix sentit el que fem; un detall que no és menor.

En primer lloc, cal aclarir que sense la codirectora Maria Coll no hi hauria Valors, directament. Ella és el 50 per cent del motor central de tot plegat. En un segon nivell, hi ha tot un seguit de persones que participen dels òrgans de direcció i on participen en Francesc Amat, en Ramon Radó, en Joan Safont, en Toni Rodon, l'Eulàlia Puigderrajols, en Xavier Manté, la Dolors Fernàndez, l'Albert Dresaire, en Marc de San Pedro i en Toni Codina, per bé que el nucli és variant i canviant.

Molts d'aquests participen com a columnistes a la revista, el gruix de col·laboradors més nombrós; cada mes, en el marc de la seva secció, escriuen a partir dels seus coneixements un text d'una llargada prèviament pactada. Entre aquests figuren en Gregorio Luri, en Ramon Rado, en Francesc Amat, en Miguel Guillén, en Xavier Manté. També en aquest bloc s'inscriu la col·laboració de la Carlota Burrel, que és la responsable dels reportatges.

Dins del monogràfic, a banda de les col·laboracions puntuals -que en aquest àmbit són majoria- cada mes intervenen en Sergi Meya signant la vinyeta de les pàgines introductòries, l'Anna Olm fent referència a l'origen etimològic del valor tractat, l'Albert Pera amb un poema expressament escrit per a l'ocasió, la Judith Vives parlant de cinema i els apunts d'Albert Botta (Filosofia), Maria Salicrú-Maltas (Música), Eulàlia Puigderrajols (Joc de Cartes) i Ramon Salicrú (Història).

En el tercer bloc, nucleat al voltant de l'opinió més atemporal que en la primera, hi intervenen en Francesc Grané, la Isabel Yglesias, en Joan Safont, l'Irene Alerm, en Joaquim Trenchs i en Jordi Cussó i en Cinto Amat amb les Cartes Creuades.

Finalment, a l'àmbit de propostes, cada mes hi participien la Lu Montobbio, en David Casals, en Ramon Bassas, en Quim Amargant, la Maria Medina i l'equip de l'Altra Cara de la Ciència, on hi ha en Joan Basagaña, en Pol Bartrés i la Gemma Figueras.

Tanca la revista la secció El Conte, coordinat per Irene Alerm i que compta amb les il·lustracions de Raúl Campuzano, Ona Pagès, Javier García, Javier Bustamanete i Marc Torrecillas. Campuzano, a més, fa cada mes el dibuix de L'Article del Mes, que apareix obrint el tercer bloc.

Les portades, a partir d'un concepte de l'estudi Cuyàs-Paladini, van a càrrec del fotògraf Sergio Ruiz, que fa mans i mànigues per treure l'expressió més adient del protagonista de cada número.

Això pel que fa a la revista de paper, però la ràdio, la web, les xarxes socials, l'administració... també ocupen un bon número de persones. Per exemple la conductora del programa que fem des de Mataró Ràdio per a La Xarxa, Valors a l'alça, Queralt Flotats, o el responsable de xarxes socials, en Toni Rodon, que ens fa presents a Twitter i Facebook. Finalment, tota la tasca fosca i ingrata de distribució de la revista que fa en Raúl Garcia i d'administració que inclou el propi Raul Garcia, l'Engràcia Carlos i la Carme Itxart.

Havent dit tot això, crec que quedarà molt clar que la revista Valors i tot allò que l'envolta és essencialment un projecte compartit i col·laboratiu. Són una cinquantena de persones a qui mai podrem agrair prou que dediquin una part del seu temps a fer possible aquest projecte amb nosaltres.

Comentaris

Entrades populars