Descansar de l’actualitat

Seguir l’actualitat és divertit, és addictiu. Però també cansa, sobretot si sempre estàs treballant el mateix àmbit temàtic o geogràfic. O si l’actualitat es converteix en una roda informativa que donen voltes sobre si mateixa, en espiral. Per un professional de la informació, és un autèntic repte no ser vençut per tot això, seguir fidel a l’esperit de servei que ens ha de guiar: posar-nos a la pell dels lectors, amb qui tenen signat un contracte tàcit, i complir-ne el manament essencial, que no és altra que explicar-li les coses rellevants que passen al món.

Les vacances també van bé -de cara a la reflexió i la formació del periodista- perquè són dies quotidians. L’agenda setting mundial, europea o nacional és transmuta en l’agenda familiar (si tens la sort de fer vacances): què farem avui, com ens espavilarem amb el menjar, com arribarem a tal lloc o a tal altra si som de vacances... Ens situem en una agenda de preocupacions molt més mundana, molt més de tocar de peus a terra. I és aquí quan et topes amb les tendències, amb els problemes, amb les oportunitats del dia a dia que et poden ajudar a reconfigurar l’agenda informativa mental, acostant-te de nou a les preocupacions terrenals, més prosaiques, de la gent.

Les vacances, l'estiu, doncs, poden ser un bon moment per reflexionar sobre la feina que fem i sobre com la que fem. Bones vacances!

Comentaris

Entrades populars