Mora presenta la seva alternativaFoto: R. Gallofré (Capgròs)

Un dels temples del matarócentrisme, la Sala Cabañes, va ser la seu ahir de l'acte de presentació a la ciutat de l'alcaldable de CiU, Joan Mora. Mai més ben dit presentació, perquè tot i que Mora diu que ja no pot anar pràcticament enlloc sense sentir-se observat, el cert és que el grau de notorietat del candidat és realment baix.

En termes de xifres l'operació va ser un èxit i les 475 localitats de la sala cabañes es van esgotar, una meta que només aconsegueixen els Pastorets i en comptades ocasions. Els centenars de cartells amb aquesta foto arturmasiana de Mora que han decorat els carrers de la ciutat els últims dies certament han fet efecte.

El relleu generacional a Convergència i Unió es va fer patent i si a principis de 2003 era l'expresident Jordi Pujol qui presentava el candidat dels nacionalistes, Joaquim Esperalba, dilluns era Artur Mas qui feia de mestre de cerimònies amb Joan Mora mentre que Esperalba representava el paper d'outsider que tant bé li va.

Mora va pujar intranquil a l'escenari; era el primer discurs seu davant l'atril i la parròquia convergent, que se'l mirava embadalit esperant que sigui el candidat que destroni els socialistes després de 28 anys de govern a la ciutat. Missió molt difícil, tot i que no impossible.

El candidat de CiU, que si alguna cosa aporta és frescor i imatge nova, va fer pública la seva alternativa amb un discurs excessivament llarg però ben estructurat on va insinuar alguns dels punts del seu programa electoral. Aquest cop res de soterrar la via del tren com el 99 ni cap proposta espectacular: créixer menys en habitants, no fer els habitatges al Sorrall, construir un nou teatre municipal, posar més policia al carrer, habilitar pàrquings als extrems de la ciutat i apropar la gent al centre amb autobús i en immigració que els nouvinguts hagin de passar un curset d'introducció. Propostes molt socials amb alguna referència a l'excessiu intervencionisme del govern actual i picada a l'ullet nacional per fer posar "catxonda" la facció sobiranista del partit. Cap referència al món empresarial ni als emprenedors, cosa estranya sent qui és Joan Mora, un perfil inaudit en política municipal, on el més habitual és viure de les arques públiques sigui al govern o a l'oposició.

Les cartes, doncs, estan sobre la taula. Els dos partits de centredreta ja han començat a ensenyar la poteta, ara cal veure què diuen des dels rengles de l'esquerra, que corren el risc d'adormir-se si no comencen a disparar. Només queden cent cinc dies per les eleccions i el més calent és a l'aigüera.

Comentaris

antoni blanch ha dit…
Joan

Imagino que Matarocentrisme ho dius per que estem al centre ?

Entrades populars