El Valors d'octubre, un nou pas endavant per a la revista

Estic content, d'aquest número d'octubre de Valors, que està ja a les mans dels lectors i subscriptors.

Aquesta que veieu aquí a l'esquerra n'és la portada, com sempre de Sergio Ruiz; fantàstica. Res de diferent, fins aquí, però si us hi endinseu, notareu -o això esperem!- que aquest és un número que hem treballat molt. Reforcem l'apartat d'actualitat, sumem col·laboradors, en recol·loquem d'altres i, en general, fem un esforç per seguir millorant el producte viu que sempre és una revista.

Quins són aquests canvis i incorporacions? A la secció d’actualitat escriuran a partir d’ara Sònia Casas, cap de redacció de Sàpiens, i el professor de filosofia Xavier Serra, mentre que Miguel Guillén escriurà com a llicenciat en Ciències Polítiques i les cartes que Cinto Amat i Jordi Cussó s’envien dialogaran a partir d’ara sobre un tema de l’actualitat recent. Al tercer bloc, Pensaments, s’hi sumen Albert Dresaire i Ramon Bassas. El darrer apartat, Propostes, inclourà una secció de consum de Maria Medina, mentre que Judith Vives parlarà de tendències culturals.

A partir d'ara, a més a més, serà directament un reportatge o una entrevista el que obrirà la secció d'actualitat, no com fins ara un seguit de recursos que desplacem més endarrera en el paginat de la revista. En aquest cas ho fem amb un tema absolutament candent, la situació que s’obre a Catalunya després del 27S, amb un reportatge publicat ja en part al nostre diari digital valors.org l'endemà de les eleccions. Com no pot ser d’una altra manera, el reportatge s’enfoca des de la reflexió sobre els valors que creiem haurien de ser primordials en aquesta nova etapa que s’obre després de les eleccions. Hi participen Francesc Torralba, Begoña Roman i Alicia Garcia Ruiz. També el Pòrtic de la pàgina 3 a partir d'ara servirà per posicionar-nos sobre un tema d'actualitat, com fem en aquest cas amb el mateix tema que en el reportatge d'aquest àmbit.

Més enllà d'aquests canvis, una reflexió sobre la denominada "Nova Política" i sobre els seus possibles valors diferenciadors de la vella política és la temàtica de candent actualitat que centra el monogràfic. Ho fem a través d'una entrevista al catedràtic d’ètica de la UB Norbert Bilbeny i de diversos articles del doctor en Ciències Polítiques Roger Soler, dels politòlegs Joan Trias i David Brunet i del periodista Josep Maria Vallès. Ens semblava imprescindible començar a gratar una mica en el fons d'aquesta qüestió de la què tant s'ha parlat darrerament, sovint amb una certa frivolitat. Una temàtica que no abandonarem perquè aviat us anunciarem unes jornades sobre el tema que farem a principis de l'any que ve en col·laboració amb una prestigiosa institució barcelonina.

Comentaris

Entrades populars