David Bote sobre la possible ampliació del Mataró Parc: "Si és una bona oportunitat, l'aprofitarem"*

Encara que ha calgut preguntar-li per la qüestió diverses vegades, al final l'alcalde de Mataró, David Bote, s'ha compromès aquest dimarts amb l'ampliació del centre comercial Mataró Parc sempre que no suposi un desequilibri per a la resta del comerç de la ciutat.

“Si es demostra que és una bona oportunitat per a la ciutat i no genera desequilibris, aprofitarem l'ocasió”, ha afirmat en el tradicional esmorzar d'inici d'any que ofereix als periodistes que segueixen la informació local.

D'aquesta forma Bote sortia al pas de la sentència del Tribunal Suprem difosa aquest dissabte pel diari ‘Ara’ en la qual s'especificava que la Generalitat no podia denegar el permís d'ampliació en no estar el centre comercial dins la Trama Urbana Consolidada (TUC). Donant la raó, per tant, a General de Galeries Comercials, la impulsora de Mataró Parc, que va anar als tribunals per considerar injusta la decisió de la Generalitat.

L'alcalde de Mataró creu que després de la sentència del Suprem és la Generalitat qui ha de moure peça, en primer lloc dient si modificarà el traçat de la TUC de forma que el centre comercial passi a estar dins. I si està disposada a aprovar, posteriorment, el projecte d'ampliació.

De moment, Bote ha explicat que el proper 27 de gener mantindrà una reunió amb el 'conseller' Baiget, titular d'Empresa i Coneixement, en el marc de la qual s'abordarà aquesta qüestió, entre d'altres.

A més, l'alcalde ha assegurat que, sigui com sigui, l'Ajuntament estudiarà amb detall la proposta d'ampliació que General de Galeries Comercials, la promotora de Mataró Parc, presenti. Cosa que, segons fonts municipals, encara no ha succeït.

L'única cosa a la que l'alcalde Bote s'ha compromès és a dur a terme una nova reparcel·lació de la zona C1, on està l'hospital i el centre comercial, necessària per normalitzar jurídicament la situació del sector, que la justícia va tombar l'any 2000 i que impedeix donar llicències d'obres al sector. Un escull relativament petit però real que impediria, per tant, l'ampliació del centre comercial. Cap dels últims governs municipals va fer aquest gest, que l'alcalde creu necessari.

De totes maneres, Bote ha demanat cautela en el sentit de voler entendre que amb la sentència del Suprem passa a haver-hi llum verda per a l'ampliació del Mataró Parc.

SETZE MILIONS DE VISITANTS ANUALS
Inaugurat el juny de l'any 2000 i impulsat per l'empresari andalús Tomás Olivo, el centre comercial Mataró Parc disposa com a grans baluards d'un hipermercat Alcampo de 7.000 m2, de dotze sales de cine de la xarxa Cinesa i un MediaMarkt de 1.900 m2, obert tres anys després. En total són 120.000 m2 distribuïts en 4 pisos i 3100 places de pàrquing.

Anualment passen per Mataró Parc 16 milions de visitants, dels quals només el 30% són de Mataró. La resta provenen de la resta del Maresme, dels dos Vallesos i de la zona de Girona.

L'ampliació del centre comercial, amb 30.000 m2 més, es faria en base a grans superfícies comercials del sector de la construcció, la decoració i la llar i l'automòbil.

SENSE CONTACTE AMB EL CORTE INGLÉS
Durant l'esmorzar amb els periodistes, l'alcalde David Bote ha abordat també la situació en què es troba la instal·lació al centre de la ciutat d'un altre operador comercial, El Corte Inglès, que porta anys encallada per diferents problemes urbanístics.

Bote ha explicat que l'Ajuntament segueix treballant en els diferents fronts que inclou la qüestió però que no hi ha avanços significatius i ha admès també que durant 2016 només hi ha hagut "contactes informals" amb El Corte Inglés.

* Article publicat el 10 de gener de 2017 a la web de El Periódico de Catalunya.

Comentaris

Entrades populars