Al 'Valors a l'Alça' parlo de les multitudinàries protestes a Romania


En el 'Valors a l'Alça' d'aquesta setmana, a la secció d'actualitat que inicia el programa, comento les multitudinàries manifestacions que hi ha hagut a Romania, les més multitudinàries des de la caiguda del règim de Nicolae Ceaucescu, el 1989.

El motiu? Un decret que, sota l'excusa d'aconseguir rebaixar la creixent població penitenciària, permetia als acusats d'un delicte inferior a 44.000 euros... no haver d'anar a la presó. Així de senzill i d'incomprensible des de la nostra òptica.

En positiu assenyalo que, davant una decisió tan escandalosa del govern socialdemòcrata, la gent hagi sortit al carrer en massa, demostrant que el quart de segle des del final del règim comunista ha servit per enfortir la consciència democràtica dels ciutadans d'aquest país.

En negatiu: que segueixin havent-hi governs que s'atreveixin a promulgar mesures d'aquestes característiques, convençuts que el poble obeirà sense problemes. Vol dir que la consciència democràtica dels ciutadas... el propi poder observa que encara no és prou forta...

Valors a l'Alça és un programa que fem des de Valors a Mataró Ràdio. Emissora Municipal per a tota la xarxa d'emissores de la xarxa de Comunicació Local i que s'emet a més de vint emissores cada setmana.

Comentaris

Entrades populars