Butaca per Maria Rovira i Albert Triola amb Flotats a MadridMaria Rovira i Albert Triola. Fotos: Sergio Ruiz/capgros.com i capgros.com.

Als mataronins que ens interessa la cultura, encara que siguem profans en la matèria, estem avui d'enhorabona. Ahir al vespre, durant l'entrega dels Premis Butaca a Premià de Mar es va saber que Maria Rovira i el seu espectacle El Salt de Nijisky eren guardonats com a millor espectacle de dansa. Es tracta d'un premi especialment significatiu perquè és el públic, i no pas un jurat, qui decideix el nom del guanyador, de manera que no hi pot haver per a un artista millor guardó que aquest. Aquest migdia Maria Rovira admetia als informatius de Mataró Ràdio que aquest era el reconeixement que li faltava per completar la seva tornada a la capital del Maresme. En aquest sentit cal felicitar, ni que sigui una vegada, als responsables polítics que en l'anterior mandat i ara han donat suport a la creació de la residència de Trànsit a Mataró. No sempre tothom les ha tingut totes respecte aquesta aposta; ara amb l'atorgament d'un Butaca queda clar que acollir Trànsit a Mataró era una magnífica idea. A Maria Rovira l'he conegut força els darrers anys tan a nivell professional com personal i la veritat és que me n'orgulleix tenir un personatge com ella a casa nostra.

L'encarregat d'entregar el premi a Rovira no va ser altre que un mataroní, Albert Triola, que estava també nominat als Butaca com a millor actor per God is a dj. Triola no va guanyar el premi però en canvi ha anunciat als informatius de Mataró Ràdio que el mes de gener estrena una obra al Teatro Español de la plaza Santa Ana de Madrid -un espai que conec de fora gràcies a Francesc Amat- que té com a protagonista i director a Josep Maria Flotats. Déu n'hi do! Vaig conèixer a Albert Triola fa sis anys, en una entrevista que li vam fer conjuntament amb Montse Vellvehí en el desaparegut Mataró Report. En aquells moments començava una carrera que ha tingut intervencions amb Mario Gas o Lluís Pascual i que ara arriba al seu cènit -esperem que sigui un primer cènit- amb Josep Maria Flotats.

Comentaris

Publicacions populars