Finalment, 'Baltasar Porcel i els ressons de la Mediterrània'



El meu amic, soci, company de viatge i mil altres coses Eloi Aymerich va dirigir el 2004, com a projecte de final de carrera, un documental sobre la vida i l'obra de l'escriptor Baltasar Porcel que dia per nom Baltasar Porcel, ressons de la Mediterrània. Des d'aquell 2004, amb l'Eloi, ens hem trobat imagino que com a mínim unes mil vegades i no sé perquè però mai havíem trobat el moment de visionar-lo junts. Sospito que era perquè ell, com a obra primerenca que és, no se'n sentia massa satisfet; cada vegada que jo l'apretava per veure-ho buscava una excusa.

Avui, cinc anys després, he pogut gaudir del documental i la veritat és que, tot i no tenir una mirada d'autor, una tesi a desenvolupar, es pot afirmar sense cap menda de dubte que Baltasar Porcel, ressons de la Mediterrània és un bon retrat, una bona presentació de l'escriptor mallorquí. D'una factura visual notable, m'atreviria a dir. El treball s'ha projectat a l'Espai Mallorca del carrer del Carme de Barcelona dins els actes que impulsa el Consell de Mallorca de reconeixement a la tasca de Porcel. En el vídeo que podeu veure sobre aquestes línies l'Eloi ha explicat, davant el propi Porcel, quin va ser el procés de creació del documental, de 28 minuts de durada, enregistrat en el moment en què s'estava a punt de publicar Olympia a Mitjanit.

Després d'aquest documental literari l'Eloi Aymerich, en el marc de la productora que tenim a mitges (Clack Produccions, veure web), ha dirigit altres treballs sobre l'escola Anxaneta i darrerament sobre el quarantè aniversari de Càritas Interparroquial de Mataró (veure'n un fragment).

Diaridelamusica.com: Los secretos*


Tal i com era d’esperar, Los Secretos van reunir divendres a la sala Privat de Mataró una munió d’admiradors amb ganes de recordar temes clàssics del pop espanyol de les darreres dècades. El grup, un dels referents de la movida madrileña, celebra els seus trenta anys d’història amb una gira íntima de concerts a teatres i locals, que ha de servir d’escalfament per la gira d’estiu a grans espais. (...)

* Llegeix la crònica sencera de Rita Villà a diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars