Mataró homenatja les causes de Pere Casaldàliga

La neboda de Casaldàliga, Glòria Casaldàliga, durant la seva intervenció aquest vespre a la sala d'actes de la Pompeu Fabra de Mataró.

Mataró ha obert avui el seu particular homenatge a Pere Casaldàliga amb la inauguració de la mostra Pere Casaldàliga: una veu compromesa, que estarà instal·lada al vestíbul de la biblioteca Pompeu Fabra fins el 29 d'abril després d'haver passat per 23 poblacions catalanes en els dos darrers anys. Un homenatge que fan l'associació cultural Valors, Justícia i Pau del Maresme, Grup Tercer Món i Primavera per la Pau però que està centrat no en la persona del bisbe català sinó en les causes que defensa, entre les quals la seva neboda Glòria Casaldàliga ha citat la causa indígena, la causa de la terra, la causa de l'Amèrica Llatina i la causa de la Teologia de l'Alliberament. Glòria Casaldàliga, membre de l'associació de suport Araguaia (no es diu Amics de Pere Casaldàliga perquè ell així ho va demanar), ha explicat que Casaldàliga conviu actualment amb la malaltia del Parquinson i que això li impedeix està "en primera línia de combat" físicament parlant, però no pas des d'un punt de vista d'idees. La solidesa de les conviccions de Casaldàliga, com defensem en el darrer número de Valors, està per sobre de limitacions físiquies.

A l'acte també hi era present el regidor de Cooperació de l'Ajuntament de Mataró, Carlos Fernàndez, el qual ha fet referència a la solidesa de les conviccions solidàries dels mataronins i ha apel·lat a aquest compromís per negar la major als que creuen necessari rebaixar l'aportació que l'Ajuntament fa cada any a projectes de solidaritat al Tercer Món, que és l'u per cent dels pressupostos municipals. Fernàndez ha traçat una comparança entre el bisbe mataroní Joan Godayol, present a l'acte i responsable pastoral de la Prelatura d'Ayaviri de 1992 a 2006, i el propi Casaldàliga, recordant que allò que fa realment important la seva acció és que deixen petjada entre aquells que l'han conegut.

PROPERS ACTES DE L'HOMENATGE A CASALDÀLIGA
· Dijous 16 d'abril, a les set de la tarda, a la llibreria Robafaves (C/ Nou, 9)Presentació del llibre Pedro Casaldàliga: Las causa que dan sentido a su vida. Retrato de una personalidad. A càrrec de Benjamin Forcano, capellà i teòleg.
· Divendres 17 d'abril, a 2/4 de deu del vespre al Foment Mataroní (C/ Nou, 11).Cantata de la Terra sense Mal amb la Coral Primavera per la Pau. L'acte comptarà amb l'assistència de Francesc Escribano, periodista i autor de llibre Descalç sobre la terra vermella.
· Dimarts 28 d'abril, a les vuit del vespre, a la sala d'actes de Caixa Laietana (C/ Santa Teresa, 63).L'Església d'en Pere Casaldàliga-experiències viscudes, a càrrec de Antonio Canuto.

Comentaris

Entrades populars