Segona crònica des de Nicaragua: la nova casa comunal es diu Ciutat de Mataró-Rafa Juncadella

Rafa Juncadella saluda als assistents a l'acte d'inauguració del nou casal comunal un cop descoberta la placa commemorativa on figura el seu nom al costat de "Ciutat de Mataró". Foto: J.S.



Des d’aquest dissabte, el nom de la ciutat de Mataró figura a la placa del nou centre cívic del barri de Boris Vega, a Estelí, Nicaragua, inaugurat aquest dissabte. Ho fa, però de forma compartida amb el de Rafael Juncadella, l’exsalesià de Nou Barris de Barcelona que hi ha viscut en diversos períodes des que es va construir, el 1986, i que ha estat la persona clau en la construcció del centrre. La denominació doble del local era una sorpresa que els membres d’EPMA Solidària i de la delegació de l’Ajuntament de Mataró havien mantingut en secret fins la cita d’avui.

Joan Antoni Ciller, promotor d’Epma Solidària, ha reclamat a l’alcalde Ramon “Pancho” Valenzuela que no s’oblidi mai del Boris Vega: "Si us plau, no ens deixeu sols, el Boris Vega segueix necessitant de l'ajuda de tots", ha dit fortament emocionat. Per la seva part, el regidor de Cooperació Carlos Fernández, ha reclamat als futurs usuaris que usin al màxim aquest equipament: "Nosaltres hem posat les parets, ara els toca a vostès posar ànima a aquest nou equipament". Una estona abans, Rafa Juncadella ha comparat la inauguració del centre d’avui amb la celebració per l’arribada de la llum al barri, el 1990. I per la seva banda l'alcalde Ramón Valenzuela s’ha desfet en elogis per a Rafa Juncadella. “Estem en deute amb ell, per a nosaltres és un referent", ha dit.

La inauguració s’ha dut a terme al nou espai comunal, amenitzat amb actuacions de diversos grups musicals del barri, en un acte on han assistit unes tres-centes persones.

Comentaris

Entrades populars