El ‘165 Regent Street’ es passarà pel canal 33 i es distribuirà amb l'Ara’
El moment de la lectura d'unes paraules escrits per la família Galindo-Lora per part de Quima Lora, mare de la Mariona, ahir al vespre al Casal de Vilafranca. Foto: À.Ribas/Clack.
El documental 165 Regent Street [web], que repassa els primers quinze anys de la història dels Capgrossos de Mataró, s’emetrà el dissabte dia 30 al canal 33 en un horari encara per confirmar i el diari Ara el distribuirà el dissabte 7 i el diumenge 8 de juliol, el cap de setmana següent. És la sorpresa que fa dies que tenim preparada a la recàmera i que teníem moltes ganes de desvetllar. Ho vaig anunciar ahir diumenge a Vilafranca del Penedès com a productor executiu del documental que hem promogut des de Clack en el marc de la darrera sessió del tourque ha portat la pel·lícula per una dotzena de ciutats catalanes des de l’estrena de la peça el passat 15 de novembre al Monumental de Mataró -Barcelona, Caldes de Montbui, Igualada, Esparreguera, Reus, Sant Cugat del Vallès i Tarragona-. La sessió, celebrada a la sala Casal de Vilafranca en un acte organitzat entre el Cine Club de Vilafranca i la pròpia productora, va comptar amb la presència d’una vuitantena de persones, molts d’ells vinculats al món casteller.
Teníem clar que havíem de tancar aquest cicle de presentacions a Vilafranca, on passen les escenes més importants d’aquest documental, concretament l'assoliment del 4 de 9 amb folre i de la torre de 9 amb folre i manilles, claus en la recuperació de la colla després de la mort de la jove Mariona Galindo. I cada minut que passava del documental, mentre el miràvem tots junts, ho vèiem més clar. El tour s'havia d'acabar allà. El president dels Castellers de Vilafranca, Josep Cabré, va prendre la paraula per agrair precisament el gest de tancar el documental a Vilafranca: “Crèiem absolutament necessari que aquest documental es pogués veure a Vilafranca”, va apuntar. També va parlar el mataroní Sergi Valdé, president de la Coordinadora de Colla Castelleres i els pares de Mariona Galindo, Quima Lora i Mario Galindo, que van voler agrair la feina de tot l’equip de la productora a l’hora de dur a terme el documental i el suport de la colla i de totes les persones que els han donat recolzament des de la desaparició de la seva filla. Va ser la primera vegada que ens acompanyen físicament a una presentació -tot i que ens han anat seguint virtualment-, de manera que el detall ens va complaure molt.
Ja us podeu imaginar que aquestes dues notícies, per nosaltres, a Clack, simbolitzen que un projecte que va néixer amb clau mataronino-maresmenca haurà fet el salt a nivell nacional. Un pas més on sumem socis en aquest projecte que fa tant temps que ens fa glatir el cor i que no para de donar-nos alegries. Unes novetats, d'altra banda, que no serien possibles sense la complicitat de molta gent, però en el cas del salt a nivell nacional el principal culpable que haguem pogut tirar endavant aquesta operació és en Xevi Castellví, responsable de HIMSA, que més aviat coneixeu com a excap de colla dels Capgrossos. Ell, ara com a patrocinador i anteriorment com a capgròs, ha estat també un sòlid puntal a l’hora de poder dur a terme aquest documental. Tampoc no vull oblidar-me de les altres institucions i entitats que han fet possible aquest projecte: Caixa Laietana, el Consell Comarcal del Maresme i Fabrés Produccions -com a patrocinadors- i El Tot Mataró, Tecnocampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró com a col·laboradors. Gràcies a tots, doncs, per a fer-ho possible.
Comentaris