Les taques de David Vergés



Del 3 al 30 de maig, l'artista David Vergés exposa Res no és el que sembla a la sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors, a Can Xammar de Mataró, just al costat de l'espai cultural El Públic que cogestionem des de Clack. Com fem amb cada nou artista que protagonitza per uns dies les parets d'aquest indret, divendres dia 3 l'artista es va sotmetre a l'escrutini de Joan Poch, artista i comunicador, en el marc del cicle #uncafeamb, que organitzem des del nostre espai cultural amb col·laboració amb Sant Lluc per l'Art i el propi Col·legi. Aquest vídeo testimonia els moments més destacats de la conversa.

Taques. Si aneu -fareu ben fet- a la sala del Col·legi a veure l'obra de Vergés, us quedareu parats. Pràcticament tot el que hi ha exposat es podria resumir d'aquesta manera: taques. Usant només el negre -excepte en un cas que la taca és blanca-, Vergés ensenya la seva particularíssima manera d'entendre l'art, basada en la l'experimentació i la prova. Aquest artista mataroní no imagina en el seu cervell el quadre que vol plasmar sobre una tela blanca sinó que, davant ja de la tela -que prefereix no blanca, precisament- es deixa portar per l'atzar. Fa diferents proves. I si allò que en surt té sentit per ell, passa a ser considerat obra. Si no funciona segons els seus esquemes, ho estripa. Sense contemplacions.

És, efectivament, una altra forma de concebre l'art. Amb uns resultats realment suggerents. I si més no, personalíssims. La honestedat de la proposta és, probablement, el seu millor valor.

Comentaris

Entrades populars