Comença el viatge de 'La Tarda d'Estiu'

1002873_499113966835734_717133195_n

Aquest dilluns va començar l'edició d'estiu de l'espai La Tarda que emeten les emissores de La Xarxa, un programa que es fa des de Mataró Ràdio en col·laboració amb Clack, la productora de continguts audiovisuals a la qual pertanyo. Presentat per la meva companya estimadíssima Georgina Altarriba, cada dia el programa parla de tres localitats diferents del territori que compten amb una emissora vinculada a La Xarxa.

Durant aquests cinc primers dies, els continguts de La Tarda d'Estiu ens han conduït a quinze poblacions catalanes. En la primera hora, on parlem de poblacions que celebren la seva Festa Major, hem visitat Mataró (podeu escoltar-ho al widget d'aquí a sota), Cubelles, Torelló, Constantí i Argentona. A través de les seves músiques, els seus menjars, el brogit 2.0, els organitzadors i les seves emissores locals... coneixerem per dins aquestes cicles festius que poblen el territori durant tot l'estiu.




Durant la segona hora, en què un grup o un artista ens presenta la seva població natal, hem transitat per Altafulla amb els Satèl·lit (a la foto inicial, a dalt de tot; podeu escoltar l'entrevista al widget d'aquí sota), Sant Feliu de Llobregat amb Ramon Mirabet, Vilassar de Mar amb El Veïnat i Lleida/Tàrrega amb La Terrasseta de Preixens. Una hora, per tant, en clau geomusical, com li agrada dir a la Georgina -geografia musical-, en la qual intervenen també amics de la formació i on intentem desfer -o no- els tòpics de les poblacions amb Victoria Cagigas i Ariadna Ollé. La part final, a més, compta amb la col·laboració de la Iaia Montse, qui formula les preguntes que ningú s'ha atrevit a fer fins al moment. Tot això excepte els divendres, que ens n'anem de festival: divendres les nostres reporteres C&C (Clara Esparrach i Carlota Burrel), van ser al Costa Music Festival entrevistant la Fundació Tony Manero.




I a la part final, la tercera hora, cada dia anem del territori cap enfora i intentem descobrir les múltiples connexions que una població pot tenir amb l'exterior en forma d'agermanaments, persones que hi han arribat, persones que n'han marxat i altres curiositats. El dilluns vam parlar de Caldes de Montbui i de la seva història vinculada al termalisme (podeu escoltar al widget d'aquí a sota) i al llarg de la setmana hem anat fins a Balsareny (a través de la Festa del Traginer i la figura del Bisbe Casaldàliga), Molins de Rei, La Selva del Camp i Tortosa (fent especial èmfasi en la Festa del Renaixement que es fa cada final de juliol).

Comentaris

Entrades populars