Valors: noves energies per a una revista millor
Aquest estiu, a Valors, hem treballat força; certament, tan difícil és començar un projecte de nou com anar-li donant noves energies cada x temps, a l'inici de curs o quan comença un nou any. Nosaltres, durant els mesos de calma, hem aprofitat per pensar, reflexionar i finalment executar tot un seguit de millores en el que és el cor del projecte Valors, la revista homònima, que editem des de gener de 2004. Tot plegat, com sempre, amb la voluntat d'oferir un producte periodístic de qualitat, més complet, que pugui ser una revista d'àmbit autènticament nacional i que no tingui por a parlar de tu a tu amb les altres revistes del mercat.
En aquest número de setembre ja podreu apreciar algunes de les novetats. Mediàticament, segurament el titular més potent és la incorporació del ninotaire Toni Batllori a les pàgines del dossier central. Un fitxatge que personalment m'omple d'il·lusió, perquè sóc un seguidor seu des de fa molts anys, quan a casa meva es llegia el Nou Diari on ell publicava les vinyetes d'interpretació de la realitat que l'han fet conegut per l'audiència catalana (recordo un acudit magnífic, en el temps en què l'ABC insinuava que els governs Pujol perseguien el castellà; deia així: "Perdoni, creu que el castellà està perseguit a Catalinya?". I dos senyors li responien: "Perdone, me podría responder la pregunta". Senzillament genial; tota una editorial en 20 paraules-).
Però hi ha molts altres noms que se sumen al projecte Valors: en aquest monogràfic central també hi escriurà -de fet el clourà- el periodista i escriptor Albert Calls, amb els seus microrelats. Altres incorporacions destacades són les de Manel Bosch, periodista especialitzat en esports que elaborarà una columna al voltant d'aquesta temàtica, en l'apartat inicial de repàs de l'actualitat, que la direcció de la revista vol que permeti fer una lectura de fons de les coses que han passat les mes anterior, "rellegir-los" d'una manera diferent.
De fet aquest apartat inicial és on es percebran més canvis. El bloc guanya presència a les pàgines inicials amb un Termòmetre de valors ampliat que inclourà també una selecció dels millors tuits del mes i un reforç de la secció de ciència -L'Altra Cara de la Ciència-, que deixa les planes d'opinió i reincopora la doctora en Biomedicina Núria Radó, nova coordinadora. També en aquest apartat inicial, i amb la voluntat de potenciar al màxim la relació entre la revista i el programa de ràdio Valors a l'Alça que l'Associació Cultural Valors produeix per segon any des de Mataró Ràdio per a La Xarxa, les pàgines 6-7 inclouran la transcripció d'una tertúlia basada en temes d'actualitat que s'hagi fet al programa aquell mes. A la pàgina 7, a més, els lectors podran trobar una columna escrita per un servidor en la qual miraré de posar-me En el cap de... el personatge central de la història que es parli aquell mes -en el primer cas és el president de la Generalitat, Artur Mas-.
Les novetats no s'acaben aquí. Dins l'apartat d'opinió, la llicenciada en Filosofia Júlia Martín plantejarà cada mes 'Dilemes ètics', mentre que Isabel Yglesias deixa enrere els ‘Llocs’ i passa a parlar de ‘Persones’, acompanyada a partir d'ara de les il·lustracions de Gisèlle Mollfulleda. Els lectors podran trobar també una secció dedicada als valors en el món de l’empresa, apunts que ja es publiquen al nou diari digital VIAempresa.cat, unes peces que il·lustrarà un altre dibuixant de la revista, Sergi Meya. I a la part final, la de propostes, podran notar noves seccions de llibres, a càrrec de Marta Pastor, i de teatre.
Amb totes aquestes persones que se sumen al projecte, s'arriba a la cinquantena llarga de persones fan possible cada mes l'edició de la revista, un dels principals actius del nostre projecte i del qual ens sentim més orgullosos.
GREGORIO LURI A LA PORTADA DE SETEMBRE
Més enllà dels canvis, el dossier d'aquest mes de setembre es dedica, amb la represa del curs escolar, al valor de l'educació i ho fa amb una magnífica entrevista amb Gregorio Luri, el pedagog masnoví que col·labora de fet cada mes a la revista i que acaba de treure amb l'editorial Proteus Por una educación republicana. També el doctor en Pedagogia Guillem Turró escriu a L'Article del Mes una brillant peça al voltant dels valors i l'esport, dos mons que no sempre caminen de la mà.
Comentaris