'Birdwatching'

Un cames llargues en un camp d'arròs del Delta de l'Ebre. Foto: À. R.

L'avistatge d'ocells, més conegut ara com birdwatching, és una activitat molt habitual en els biòlegs i les persones vinculades al món de la natura. Cal observar de forma constant quines espècies es concentren en uns aiguamolls o estanys, fer-ne un inventari i mantenir-ne la població com a riquesa natural que són. Però el birdwatching és també una forma d'oci per una espècie humana que en el dia a dia té dificultats per gaudir de la natura. A Catalunya tres indrets estelars per practicar aquesta activitat són els Aiguamolls de l'Empordà, el delta del Llobregat i el Delta de l'Ebre. Aquest darrer paratge, però, és segurament únic per la combinació espectacular entre els arrossars que poblen la zona i la possibilitat de practicar el birdwatching.

Acompanyats d'una bona guia d'aus i ocells (o simplement usant el material que es reparteix al centre d'informació del Delta), armats amb uns bons binocles i transportats en cotxe o en bicicleta podem descobrir amb facilitat la presència davant nostre d'exemplars d'Agró blanc, xatracs o flamencs. Les torres de guaita o miradors situats estratègicament al llarg del Delta permeten dur a terme el birdwatching amb tranquil·litat. Una activitat, això si, que requereix paciència i silenci, dos valors intrínsecament positius i que val la pena practicar per aquietar per uns moments la nostra existència. Una proposta dins la proposta: tanca els ulls i deixa't seduir per la bellesa dels cants dels diferents ocells, "veuràs" moltes més coses que amb els ulls oberts.

Com arribar-hi: des de l'àrea metropolitana agafar l'autopista AP7. En arribar a Amposta, prendre la nacional 340 i seguir fins a Poblenou del Delta. Atenció: el cost en peatges per anar i tornar pot superar fàcilment els trenta euros.

Comentaris

Entrades populars