De concert: els Manel, a Manlleu

Aquest dissabte ha estat un d’aquells dies memorables. Era l’aniversari de l’Eloi Aymerich –en feia 27, feliciteu-lo- i casualment a la tarda tenia una trobada a casa seva per preparar un nou projecte que estem bastint amb la Georgina Altarriba i l’Ariadna Vázquez. Total, que al migdia, dinant a casa de la meva germana, he vist que tenia un cedé dels Manel i l’Anna m’ha explicat que un dels components és fill del seu cap a la secció de Muntatge Musical a TV3. Com que ara tenim l’ordinador encès arreu i a tota hora, ha mirat la web d’aquesta gent i m’ha dit: “Mira, si vols anar-los a veure toquen a Manlleu a les 11 al Teatre del CEIP Puig-Agut”. Evidentment ella ho deia en conya, perquè no pensava que hi anés. Dóna la casualitat que en Francesc, l’altre dia anant amb cotxe cap a Barcelona a dinar amb l’Albert Aixalà, va posar-me el cedé dels Manel i va deixar anar una frase d’aquelles seves: “Aquests tius són la bomba. Les lletres són molt bones i la música també. Seran la sensació els propers mesos” (ja ho va profetitzar amb el Facebook, i mira com està la cosa...). Total, que he pensat: cap a Manlleu falta gent. El dia que tingui fills o alguna obligació (volguda) més de les que tinc no ho podré fer, però de moment encara estic prou sonat com per viure –de vegades, tampoc no cal exagerar- d’aquesta manera.

He anat a la reunió i entre idea i idea i galeta i galeta hem anat vestint l’estrategema amb la Núria. Dit i fet. Sense entrades –per més inri-, passades les 7 hem agafat el cotxe i hem començat a pujar Catalunya endins. “Que anem a veure una peli al Mataró Parc? M’agradaria molt anar al cinema...”, ha comentat primer l’Eloi. Quan ha vist que saltàvem de comarca ha preguntat: “Que anem a sopar amb l’Anna Carbonell a Granollers?”. Tampoc. Quan hem agafat la C17 es pensava que el volíem despistar i ha dit: “Ah, això és que anem a Girona però fent la volta” (com que estem tots obsessionats amb la ciutat del riu podia ser que la sorpresa consistís en això). En acostar-nos a Vic ha preguntat el que també era obvi i quan ja ens deixava per impossibles li hem anunciat: “Mira, Manlleu. Anem aquí, Eloi”. “A Manlleu? I que hi ha a Manlleu?”, ens ha preguntat entre sorprès i estranyat. “Res, hem pensat que era un lloc que no coneixíem i que podíem passejar per aquí. No dius tu que l’important és el viatge, no la destinació?”, li hem respost amb la Núria.

Hem aconseguit mantenir la sorpresa molta estona més, sopant excel•lentment en un restaurant molt bufó de la plaça del poble fins que, remuntant les escales que hi condueixen ha vist un cartell que deia: “Manel. Aquest vespre en concert al teatre del CEIP Puig Agut”. “Ostres, no em portareu a veure aquests tius que són boníssims i que em feia tanta il•lusió de veure?”. El més graciós del cas és que no ho havíem comentat mai, l’existència d’aquest grup però amb la Núria teníem la intuïció que tindria una bona sorpresa. Així ha estat. El concert es feia en un teatre d’una escola, en un barri amb un percentatge altíssim d’immigrants magrebins (això de la Catalunya catalana, on es guarden les essències, gràcies a Déu es va acabar). I dalt l’escenari, passades les onze, han aparegut els quatre membres del grup. A cada cançó, amb el públic sorprenentment entregat, anàvem descobrint una influència musical: que si Roger Mas, que si Jaume Sisa, que si el Grup de Folk, Antònia Font, un polsim de Barcelona mestissa... els Manel es consolidaran els propers mesos com un grup clau de l’escena musical catalana. Ara sóc jo que ho profetitzo (també vaig assegurar que en Maragall es presentaria a la reelecció i no va ser així...). Espero no equivocar-me en aquest cas.

Dídac Rocher al Diaridelamusica.com



Doncs més música, avui, i en aquest cas interpretada no tant lluny.

"Prop d'un centenar de persones van acudir al Teatre del Centre Cívic el Gorg de Sant Vicenç de Montalt el passat divendres per gaudir del concert del cantautor arenyenc Dídac Rocher. El repertori del concert es va basar principalment en les cançons de "El Nus", el primer i nou disc del jove cantautor que ja està gravat i que sortirà a la primavera. (...)".

* Publicat a diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars