‘Valors a l’Alça’ a La Xarxa: dos anys de feina des de Mataró Ràdio a La Xarxa

El mes que ve, juny, tancarem la segona temporada del programa Valors a l’Alça que Valors produeix des de Mataró Ràdio per a La Xarxa. Aquest espai radiofònic, que anteriorment s’havia emès durant dues temporades a Ràdio Estel, s’emet cada setmana a quinze emissores de tot el territori català, fent bo el concepte que promou La Xarxa de Comunicació Local, plataforma d’intercanvi de continguts entre les diferents emissores que promou la Diputació de Barcelona. Possibilitant, per tant, que iniciatives periodístiques que neixen en l’àmbit local el transcendeixin i puguin arribar a nivell nacional però mantenint sempre la vinculació amb el territori de naixement.

Durant aquesta temporada hem pogut comptar amb personalitats de l’àmbit de la filosofia com Josep Ramoneda, Manuel Cruz o Juan José Tamayo, de la cultura com l’actriu Montserrat Carulla, de la bioètica com Margarita Boladeras o de l’àmbit social com Núria Gispert. També el programa, a través de les seccions de ’Propostes’ i ‘Gent amb valors’, ha estat una forma de donar veu a moltes entitats i persones del país que treballen dia a dia fent especial atenció als valors ètics. Fer emergir realitats positives, engrescadores, és també la voluntat del nostre projecte.

A més a més, des de l’inici d’aquest 2014 i relligant-ho amb el projecte ‘Mataró, ciutat de valors’ que gestiona Valors junt amb l’Ajuntament de Mataró, el programa de ràdio Valors a l’Alça ha inclòs un cop al mes una entrevista enregistrada al plató de m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, a una personalitat que acudia a la ciutat en el marc d’aquest projecte.

Així, de moment hem pogut gaudir de les reflexions d’Àngel Castiñeira (compromís), Begoña Roman (austeritat), Pep Marí (març) i Santiago Vidal (justícia) –aquest mes de maig l’entrevistat serà Joan Antoni Melé-. Aquestes entrevistes, a banda de ser incloses en el programa de ràdio, també s’han emès com a peces pròpies en la graella televisiva del canal.

Aquest és un bon exemple de cooperació entre la ràdio municipal i al televisió pública de Mataró i el Maresme, auspiciada en aquest cas per Valors, que serveix d’exemple pel valor que la ciutat treballarà el mes de juny, la cooperació, entesa de forma transversal.

Comentaris

Entrades populars