La 'Polifonia Basca' d'Antoni Batista

Polifonia Basca. És pràcticament el primer documental pensat i treballat des de Clack que no té res a veure amb el nostre territori, amb Mataró i el Maresme, que sempre havia estat l'eix vertebrador de les nostres històries. Tan -Cançons a la vora del pop com 165 Regent Street i fins i tot Desmuntant Laietana- tenien alguna cosa a veure amb la nostra realitat més propera. En aquesta ocasió no i això deu voler dir que obrim noves perspectives i ens atrevim amb altres coses.

En el documental, dirigit per l'Ariadna Vázquez i un servidor, hi apareixen catorze persones que van ser fonts d'Antoni Batista quan va ser corresponsal al País Basc, als anys noranta i dos mil, per a La Vanguardia i que van acabar esdevenint amics: Arnaldo Otegi, Juan José Ibarretxe, Ramón Jáuregui, Iulen de Madariaga... una sèrie de personatges, complementats amb la filla d'Ernest Lluch, Rosa Lluch, que composen la particular Polifonia Basca de Batista, que il·lustra al piano el propi documental amb cinc peces alines però que ell ha arranjat.

PREESTRENA ALS CINEMES MÉLIÈS
Un dia abans de l'estrena a TV3, dilluns dia 10, des de Clack celebrarem una preestrena del documental als Cinemes Mélies de Barcelona. L'acte comptarà amb la presència de l'equip de la producció, encapçalat per l'Antoni Batista, i, també, de l'altra protagonista catalana, Rosa Lluch. També hi prendrà la paraula Clàudia Pujol, directora de Sàpiens, revista on el conductor de la peça audiovisual segueix col·laborant.

D'altra banda, aquest documental sobre com el País Basc està digerint la fi de la violència d'ETA es podrà veure ben aviat a un altre indret del planeta que ha patit la violència terrorista, Colòmbia. La productora Clack ha arribat a un acord amb la televisió pública d'aquest país, Señal Colombia, per tal que aquesta l'emeti en els propers mesos.

Titulat Polifonia Basca en català i Polfonía Vasca en castellà, el darrer documental de Clack es va estrenar el passat 16 d'octubre es va estrenar al segon canal d'Euskal Telebista.

Comentaris

Entrades populars