'El final de Bin Laden', per Francesc Torralba



He trobat a faltar unes quantes veus que qüestionessin com s'ha acabat amb la vida de Bin Laden, dilluns de la setmana passada. Sóc molt purista, en això. No crec que hagi estat cap bona idea acabar així amb aquesta història. Se l'hauria d'haver portat davant uns tribunals, com hem fet amb els criminals de guerra serbis i croats. I després decidir, però bandejant la pena de mort. Em sembla que és evident que si actuem com ells, malgrat la legitimitat que ens confereix la democràcia, ens posen a la seva alçada. Discurs purista, si, però és que a més crec que haurem creat un nou màrtir, un nou sant de la causa de l'islamisme radical. Quina ingenuïtat, mare de Déu: és que l'odi es pot donar per finiquitat eliminant físicament una sola persona? No n'hi haurà cinquanta al darrera donant-li la raó i entrant en aquesta batalla? Francesc Torralba, en aquest vídeo que li he gravat pel bloc CatalunyaReligió.cat, ho expressa molt bé. Duresa màxima amb els criminals i assassins, però sempre dins les regles de convivència que ens hem donat. O tots moros o tots cristians; mai més ben dit.

Comentaris

Anònim ha dit…
En George Orwell ho va expresar molt be

"Men sleep peacefully in their beds at night because rough men stand ready to do violence on their behalf"

"Per la nit dormim en pau en els nostres llits perque homes durs estan disposats a exercir la violencia en el nostre nom"

I res personifica aixó millor que un soldat de les forces especials.

les ordres del pentagon eren clares: Matar a Bin Laden. Així ho han reconegut els portaveus de la casa blanca.

Els militars que van executar la missió van cumplir l'ordre.

Si l'haguessin localitzat al principi de la guerra d'Afghanistan, li haurien ficat un missil inteligent per la porta de la cova a la que s'amagava a Bora Bora.

Quina diferencia hi havia entre ficar-li un missil a una cova de Bora-bora o ficar-li un tret al cap? En cap cas hauría pogut haver fet res.

Pregunta-li a les families dels milers de persones que van morir a les torres bessones que faríen ells si en una illa deserta d'un pais sense estat de dret i amb una pistola a la ma tinguessin al Bin Laden davant? Que faríes tu si els teus estimats haguesin mort cremats vius a les torres bessones, Has vist a alguna persona cremada viva? jo si. Es horroros. Un record que no s'en va. Van morir centenars així aquell 11 de septembre. Dotzenes van escollir saltar al buit desde la planta 120 per tenir una curta pero intensa agonia mentres caien cap al asfalt. i la resta van morir esclafades en una hecatombe que va deixar irreconeixible fins i tot el mobiliari metalic de les oficines del edifici.

En Bin Laden va recollir el que va sembrar. I a mes no va tenir gaire temps de patir, no com les seves víctimes.
Anònim ha dit…
ohhh! han tret el meu comentari!

Entrades populars