La Pau centra el número de 'Valors' de maig. La Pau?

Enrique Dussell, protagonista de la portada de Valors de maig.

Catalunya ha gaudit sempre d’una gran xarxa d’organitzacions abocades al treball de la Pau i una d’elles és la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU [web], institució internacional i compromesa en aquesta labor des de fa vint anys. Ha estat precisament aquesta entitat la qual durant el mes d’abril ha organitzat a Barcelona el primer Congrés Internacional Edificar la Pau al Segle XXI [web], a la inauguració del qual vaig poder assistir, al Saló del Tinell, el dia de Sant Jordi. Una trobada que ha servit a experts internacionals i de diverses disciplines aprofundir en possibles eines que ens ajudin a fer un món més pacífic. Més pacífic que vol dir més convivencial, més harmoniós, més digne; la pau no és només absència de guerra, recordem-ho-.

Des de Valors hem aprofitat aquesta cita per parlar amb alguns dels primeres espases que han participat al congrés, singularment el filòsof i historiador Enrique Dussel, l’historiador Carlos Martínez Shaw, el rector de la Universitat La Salle de Bogotà Carlos Gómez, a qui vaig tenir el gust d'entrevistar al pati de la Universitat de Barcelona [vídeo]. Una fantàstica ocasió per contrastar criteris amb una persona molt enraonada provinent de l'altra banda de l'Atlàntic.

Completen el número del mes de maig una entrevista a Lluís Bernabé, responsable de la Marató contra la pobresa que el proper 27 de maig ha programat TV3, un reportatge sobre el II Congrés de Coaching i Lideratge [web] que organitza l'Institut Gomà junt amb la Universitat de Barcelona i del qual l'Associació Cultural Valors és entitat col·laboradora, L'article del mes que signa en aquesta ocasió Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau, sobre l'aportació de la religió a la societat en temps de crisi [notícia a CatalunyaReligió.cat], el debat a quatre mans entre la codirectora Maria Coll i un servidor sobre el futur de la monarquia [veure el meu article El joancarlisme ha mort. Per què no parlem de quin sistema ens convé?] i, a la secció Una altra cara de la ciència, un article de Pere León, arquitecte geobiòleg i responsable de l’empresa Habitatsalut, titulat La contaminació invisible i que versa sobre la Geobiologia, la ciència que estudia l’afectació de les radiacions artificials a l’organisme.

Espero que sigui, tot plegat, del vostre interès.

Recordeu, d'altra banda, que el dia 19 de maig, d'aquí a deu, precisament, tenim la cinquena edició de la Jornada Valors i Compromís [notícia], que versarà sobre el valor de la responsabilitat, a partir de les 10 del matí a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. Hi participaran els filòsofs Manuel Cruz i Norbert Bilbeny, el politòleg i adjunt al Síndic de Greuges Jordi Sànchez i la responsable del Pla Nacional de Valors Pepa Ninou. Podeu confirmar la vostra assistència a la convocatòria de Facebook [aquí].

Comentaris

Entrades populars