Periodisme de proximitat des de 'El Periódico'

Des de fa una setmana, el meu Timeline de Twitter el poblen també algunes informacions de Cornellà i L'Hospitalet. No és que hagi anat a viure a cap de les dues ciutats ni que hagi iniciat una relació sentimental amb aquestes ciutats -tot i que d'alguna manera sí- sinó que des de Clack, gràcies a la iniciativa d'un periodista que es creu el territori i les possibilitats de penetració de les xarxes socials en el marc local com és en Saül Gordillo -i el suport del director Enric Hernàndez-, hem iniciat dues noves edicions locals de la web de El Periódico de Catalunya, de les quals ens responsabilitzem. Si accediu a cornella.elperiodico.com (o .cat) o a hospitalet.elperiodico.com (o .cat) ho podreu veure. També ens ocupem de la difusió de la informació a través de sengles comptes de Twitter.

Personalment és tot un repte intentar submergir-nos en la dinàmica d'una ciutat com Cornellà o L'Hospitalet, però també és veritat que els primers compassos d'aquesta experiència els visc amb una certa familiaritat ja que gran part de la meva -curta- vida periodística s'ha desenvolupat en mitjans locals de Mataró -la revista Capgròs i Mataró Ràdio-, fent periodisme de proximitat, trepitjant el carrer, intentant ensumar-lo i seguir-lo. Una cosa de la que faig gala, sempre que puc, perquè treballar la informació des del territori, des de la visió del territori, és molt diferent a fer-ho des de Barcelona. També en aquesta línia anava el programa Com són els alcaldes, a COMRàdio, ara fa dos estius, des d'on -d'alguna manera- explicàvem el país des del territori.
   
Vaja: una nova i apassionant aventura on, a més, crec que podem aportar una manera una mica diferent de treballar el periodisme, cosa que ens omple de goig. Ara, doncs, ja podreu entendre els tuits en relació a Cornellà i L'Hospitalet... i d'algunes altres ciutats metropolitanes, ben aviat.

Comentaris

Unknown ha dit…
Sort en aquest nou projecte!

Entrades populars