Magnífic pas per Madrid


M'he endut, a tots nivells, un molt bon record de l'estada a Madrid d'aquesta setmana, de la qual em moria de ganes de parlar des que vaig tornar divendres -no havia trobat el moment-. El motiu de la visita era fer un reportatge per al Mataró Report sobre la nova vida de l'exalcalde Manuel Mas -al qual agraïm la seva calurosa acollida- com a diputat al Congrés. També hem aprofitat per visitar dues mataronines, l'Àngels Jiménez i la Mònica Vives, que actuen al musical Mamma Mia. Aquesta peça, des de fa ara un any s'està representant amb un èxit brutal al teatre Lope de Vega, en plena Gran Via. D'aquest darrer tema també en sortirà un reportatge.

Deia que m'havia endut un molt bon record de l'estada per molts motius. Primer per poder ser a un lloc realment important en el dia concret i amb els grans protagonistes de la funció a tocar. Per a un periodista local com jo acostumat a treballar exclusivament a Mataró poder veure de tan aprop un esdeveniment d'aquestes caracterítisques i un espectacle així ha estat realment interessant. Excitant. No passa cada dia que et passegis per dins el Congrés dels Diputats veient desenes de diputats i periodistes coneguts i que te'n presentin, a més a més, uns quants.

La segona és, ja a nivell polític, per haver comprovat que la democràcia espanyola -malgrat el que alguns vulguin fer-nos creure- funciona. El nostre Parlament ha redactat un projecte de Nou Estatut, l'ha presentat al Congrés dels Diputats i ara aquest Congrés l'admet a tràmit i procedirà a la seva negociació. Com ha de ser després que el poble de Catalunya hagi ja parlat. I a partir d'aquí ja veurem què passa.

La tercera cosa que se m'acut és la satisfacció per haver comprovat que, si se'ls ho explica, la gent de la "villa y corte" ens entén. Òbviament els mitjans de comunicació de la zona diguem que no hi ajuden massa, però, també és cert que només cal tenir la voluntat d'explicar-nos perquè ens enteguin. Just la idea que va quedar reflexada en les intervencions de Carod, Mas i De Madre el dimecres al matí. Vivim fa massa temps dels tòpics, els uns dels altres i els altres dels uns, i potser ha arribat l'hora que ens coneguem tots molt més. Caldrà, doncs, tornar a viatjar a Madrid molts més cops!

Comentaris

Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Joan, quina enveja m'has fet anant a madrid!!! l'altre dia en sergio ja ens va explicar les vostres aventures i... quina sort haver pogut estar allà!!
Eli Solsona

Entrades populars