La família sí, per sobre de tot*


Fa ben pocs números parlàvem a Valors de la solitud i defensàvem que estar sol -físicament, mentalment, espiritual-ment- no té perquè ser negatiu. Dèiem, en tot cas, que calia treballar per entendre la vessant positiva d'estar sol, en la línia habitual del nostre mensual. En aquest número, sense entrar en cap contradicció i a les portes de Nadal, volem reivindicar la família, perquè creiem que aquesta unitat de convivència és la millor fórmula de viure en societat per tots els que en formen part, siguin fills, pares i avis. Una família que ens proveeix de valors tan necessaris com el consol, l'amor, la solidaritat i la confiança, entre moltes altres. Coses que podem trobar fora d'ella, però segura-ment no d'una forma tan absoluta, tan pura.
Generalment, quan es parla de família, el debat es centra en l'existència de diferents models de família, una diversificació del concepte lligada amb els canvis que ha experimentat la societat. No és la voluntat de Valors, però, entrar en un debat sobre quina és la millor fórmula de família; per nosaltres tota llar on hi hagi amor i solidaritat entre els seus membres mereix el nostre respecte, independentment de qui la formi. El que reivindiquem en aquest número és la universalitat del valor de la família, que transcendeix creences, ideologies i cultures. Una de les poques coses que que compartim societats teòricament avançades i les tribus més remotes que viuen en indrets inaccessibles. La família és un valor universal i així creiem que ha de seguir sent-ho, des del respecte per les particularitats de cada religió, cultura o forma de pensar.


* Editorial del número de desembre de la revista Valors (http://www.valors.org/).

Comentaris

eloi ha dit…
Sí, per sort entre l'estat i els pobre sindividus entotsolats hi ha instàncies intermitges que ens ajuden a sentir el ser "comunitat", l'estar "a acasa".
Joan Safont ha dit…
Joan, se t'ha girat feina al meu bloc. Si vols.

Entrades populars