Paternitat responsable*

Comencem el curs i ho fem abordant una temàtica molt delicada, l’avortament, però amb la voluntat de reemmarcar la qüestió en un àmbit més ampli, el de la responsabilitat de tenir fills. Creiem que aquesta és la clau de la qüestió: si n’hi hagués més, de responsabilitat, no hi hauria tants embarassos indesitjats, que són el gruix dels casos d’avortament en l’actualitat [llegir editorial]. Ens ajuden a donar aquest pas Lluís Sáez [aquí], Diego López [aquí], Francesc Grané [aquí], Rosa Pursals [aquí], Jep Alcalde [aquí] i Carlos Ramon [aquí], tots ells des de diferents perspectives. No us perdeu tampoc l’entrevista al voltant de la temàtica de les identitats que el periodista Toni Rodon fa a l’escriptora Najat El Hachmi [aquí].
Aquest setembre de 2009, però, per a Valors és un moment important perquè després d’un curs on hem apostat fort pels intruments 2.0 -canal de vídeos al portal Youtube.com [aquí], un grup propi a la xarxa social Facebook [aquí] i una xarxa de blocs dels col·laboradors de la revista-, de donar més força a la web valors.org [aquí] i al butlletí mensual associat que enviem a 1.200 amics i haver augmentat la freqüència d’actes públics obrim encara una nova pota del projecte: un espai de ràdio setmanal dins el nou magazine diari NITSestel que l'emissora Ràdio Estel -amb distribució de senyal a tot Catalunya- posa en marxa el proper 21 de setembre de la mà d'Emili Pacheco. El projecte Valors avança i es consolida. Comptem amb vosaltres per tal que segueixi sent així.

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· Najat El Haixmi: “La identitat de cadascú està configurada de diferents retalls”. Toni Rodon.
· "Mort a la costa Africana", de Maria Coll.
· “El rostre de la mort”, de Jordi Cussó.· “El compromís amb l’austeritat”, de Mar Galceran.
· "Sense respostes", de Ramon Radó [nou Bloc].
· "Responsabilitat individual", de Francesc Amat [Bloc]. · “Mística, màgia o subconscient”, de Ramon Bassas [Bloc]. · “Noves tecnonologies per a una vida més sana”, de Marc de San Pedro [Bloc]. · “Tornar”, de Joan Safont [Bloc]. · “L’Östalgie a Alemanya”, de Joaquim Amargant [Bloc].

VOLS REBRE TOT EL NÚMERO EN PDF? Respon aquest email i demana’ns-ho.VOLS SUBSCRIURE’T A VALORS PER TAN SOLS 32 EUROS L’ANY? Clica aquí.

Comentaris

Coral Cot ha dit…
No sé si són reminiscències de la meva educació cristiana però des que sóc mare adoptiva tinc més dubtes que mai sobre l'avortament. No puc evitar pensar que, si avortar hagués estat fàcil, potser la meva estimada filla no existiria...
Tanmateix, penso que ens equivoquem quan relacionem embaràs no desitjat amb irresponsabilitat. Em pregunto quants casos hi ha de fallida dels mitjans anticonceptius, quants són violacions i en quants la potencial mare es troba mancada del mínim suport per tirar endavant el fill que estaria disposada a criar.

Entrades populars