Juanjo Cardenal: la profunditat d'una simple veu



Vespre curiós a l'espai cultural El Públic, el projecte cogestionat al centre de Mataró -al carrer d'en Xammar 6 bis- des de la productora Clack juntament amb el nostre soci Xandri Calsapeu. Amb un dia d'aquells que conviden a quedar-se a casa, amb un tema a priori tan poc de moda com Déu i amb un format minoritari com la poesia, el locutor i periodista mataroní Juanjo Cardenal -la veu del Saber y Ganar, cada tarda a La 2- ha aconseguit congregar-hi una seixantena de persones. Persones, totes elles, que han fruït de valent amb la proposta de poesia d'autors castellans que fèiem des de El Públic en col·laboració amb els amics del Dimarts del Llimoner, que apadrinaven l'acte en la línia de la coorganització que professem.

Juanjo Cardenal només té un instrument, a l'hora d'enfrontar-se a un espectacle com aquest: la seva inseraparable veu. Sense cap més acompanyament que aquest, en base a una acurada tria de poetes i escriptors de Unamuno a Benedetti, Cardenal subratlla la profunditat i la rellevància que pot arribar a adquirir un instrument en principi tan quotidià, tan banal, fins i tot, com la pròpia veu. Una bona lliçó de com es llegeix, la que ens ha donat aquest vespre a El Públic en el marc del cicle #publicpoetics, el nostre àmbit de promoció de la poesia.  

El que trobareu sobre aquestes línies és la gravació d'una part de l'espectacle, que també hem emès en streaming en la línia de treure el màxim partit a les noves tecnologies que també provem de creure'ns a fons.

Comentaris

Entrades populars