“Els Mossos em van preguntar: ‘Què hi pinta un capellà enmig de tants musulmans?’.”*


El capellà entrevistat en un bar del barri.

Després d’haver passat un tram important de la seva vida al Camerún, Salvador Torres, nascut a Vilafranca del Penedès ara fa gairebé 70 anys té des de fa tretze anys al barri del Besòs, al costa de la Mina, a cavall entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, la possibilitat de posar en pràctica tot allò que va aprendre al continent africà. El barri, nascut als anys setanta del segle passat, ha sumat a la immigració espanyola d’aquells temps una nova onada immigratòria en la qual destaquen sobretot els paquistanesos.

-Com descriuria a algú que no conegués aquest barri la realitat que s’hi viu a octubre de 2008?Doncs li diria que estem a Barcelona, encara que no ho sembli. Hi ha poblacions de la perifèria de Barcelona que són benestants, com Sant Cugat, i en canvi hi ha poblacions, o zones, com aquesta, on viuen famílies amb rendes molt baixes, amb unes pensions mínimes. I sobretot gent que prové de l’emigració; gent d’origen català n’hi ha molt poca. Aquest, junt amb Bellvitge, va ser un dels darrers grans barris perifèrics que es va fer, acollint tota la gent que abans vivia al Somorostro, i de fet cal dir que, tot i no haver-hi cap tipus d’equipaments, si que és veritat que ja van tenir una mica més de seny i van fer més amples els carrers. (...)

Llegiu la resta de l'entrevista clicant aquí.

* Entrevista a Salvador Torres, rector de Sant Paulí de Nola i Sant Pere Ermengol, a cavall entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs, PUBLICADA A Foc Nou del mes de desembre

Comentaris

Entrades populars