Amb Gregorio Luri i l'Editorial Proteus parlant de la meritocràcia a uns nens de sisè

Gregorio Luri envoltat d'alumnes del centre Torre Roja, de Sant Pere de Vilamajor. Foto: J.S.

Avui ha estat un dia de viure una experiència nova, cosa que passa sovint, tot cal dir-ho, quan et dediques a produir continguts per a un mitjà de comunicació, per institucions o empreses, com és el cas de la feina que fem a Clack [web]. Però dins això era una ocasió especial, per a mi, per la coincidència de factors: l'editorial Proteus, dirigida per Miquel Osset -amb qui com a Valors [web] hem endegat una col·laboració estratègica- ens havia demanat que cobríssim la visita del pedagog Gregorio Luri, masnoví, a un centre escolar de Sant Pere de Vilamajor, els continguts de la qual es convertiran en un nou volum que sortirà a la llum d'aquí a uns mesos. Si hi afegeixo que Gregorio Luri és col·laborador mensual de la revista Valors i que ens uneix una gran simpatia, s'explica perquè deia això de la jornada especial.

Així que, ben d'hora, ens hem trobat en un punt inconex de la comarca del Maresme i hem fet via cap al Vallès Oriental. Els nens a qui anava adreçada la xerrada s'han comportat amb gran tranquil·litat i també amb gran exigència; a mi em semblaven molt petits tot i ser de sisè de Primària, però ha resultat que també eren molt exigents intel·lectualment, cosa que no deu ser tan habitual que passi. M'ha deixat sorprès la serenitat amb què assumien conceptes complexos com la meritocràcia exposats per en Gregorio que, d'altra banda, s'ha de dir que ha gaudit de valent tornant a una aula, que és la seva feina de tota la vida.

Aquest format de convertir una classe magistral d'un professor -junt amb les preguntes espontànies que efectuen els més menuts- en un llibre ja l'ha testejat l'editorial Proteus en altres ocasions, amb molt d'èxit. Un dels exemples va ser, l'any passat, l'edició de No passeu de llarg, amb Francesc Torralba, la presentació de la qual a Barcelona vam cobrir des de Clack.

Comentaris

Entrades populars