Manuel Brullet reconstrueix la reconstrucció de la Nau Gaudí



El prestigiós arquitecte mataroní Manuel Brullet va ser el protagonista de la sessió d'octubre del cicle 'Els Dijous a la Nau Gaudí', celebrada el 18 d'octubre de 2012, amb una conferència on va repassar el procés de reconstrucció de la pròpia Nau Gaudí, que ell va dirigir. El vídeo sobre aquestes línies és una producció de Clack, la productora on treballo i que promoc. També podeu consultar aquest resum del que va dir Manuel Brullet, publicat a la web municipal.

El procés de reconstrucció de la Nau Gaudí va ser tan complicat, complex i llarg en el temps -quasi deu anys- que la millor manera de titular aquesta entrada que m'ha vingut al cap és usant aquest joc de paraules: reconstruir la història de la reconstrucció. Perquè Brullet cal tenir en compte que no va restaurar la nau, com algú podia pensar, sinó que els canvis -mantenint formalment l'essència de l'edifici sense cap mena de dubte- van portar a reconstruir -o regenerar en paraules de Pere Pascual a l'inici de la xerrada- aquell edifici projectat pel jove reusenc Antoni Gaudí per encàrrec de la cooperativa La Obrera Mataronense.

L'esforç intel·lectual elaborat per Brullet i el seu equip i totes les persones que van intervenir en el procés al llarg d'una dècada, descrit perfectament en aquest vídeo resum que hem elaborat en Marc Arisa i un servidor, és una excel·lent manera d'oblidar tots els maldecaps que els mataronins vam viure també mentre seguíem aquest tortuós procés de reconstrucció. Els periodistes de la ciutat que vam afartar-nos d'escriure sobre els canvis d'empreses intervinents en el procés, canvis d'usos de l'espai i problemes varis, ho agrairem com ningú.  

Comentaris

Entrades populars