Montse Nebrera, Lluís Sáez i Jordi Calvo reflexionen sobre la coherència a 'Valors a l'alça'




L'exparlamentària del Partit Popular i professora de Dret Constitucional Montserrat Nebrera, el professor d'ESADE Lluís Sáez i el responsable del Centre Delàs de Justícia i Pau Jordi Calvo van prendre part en el primer Valors a l'alça del mes de novembre, emès aquest dissabte dia 3, que tenia com a temàtica la coherència. Els tres van protagonitzar un viu debat sobre l'actualitat d'aquest valor, cada cop més reclamat per la ciutadania als seus responsables polítics i empresarials. Una pinzellada sobre el músic Pau Casals, exemple d'home plenament coherent, va tancar el programa.

En aquesta ocasió, la transcripció d'aquesta tertúlia s'inclourà en el monogràfic del mes de novembre, que es dedica precisament a la coherència i inclou també articles de Josep F. Mària, jesuïta, membre de Cristianisme i Justícia i professor d’ESADE i del Director General de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Toni Codina, així com  una entrevista a Marçal Sintes, periodista i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), entre d'altres continguts.

Sóc crític amb el concepte de coherència, perquè rera de la demanda que molta gent en fa sovint, em sembla que moltes vegades s'hi amaga la manca de valentia per no canviar... i mantenir-se així coherent amb els principis d'una persona. És a dir que crec que l'anàlisi de la coherència o no d'una persona, una institució, un país... es fan de forma excessivament fragmentada, massa concreta. I que, per tant, moltes vegades el que s'amaga sota aquesta petició de coherència és una voluntat de no arriscar-se a prendre postures que efectivament no són plenament coherents amb l'anterior pas donat però que, a vegades, mirat en perspectiva, són absolutament necessàries per ser congruents amb un mateix.

Ja sé que no és el més habitual de dir en relació a aquest valor, però precisament per això em manifesto d'aquesta manera.


Comentaris

Entrades populars