[Com són els alcaldes] La Canonja: Roc Muñoz, alcalde vell per a un poble nou | [Valors] El viatge que transforma

Sort que ens han dit que té geni i és tossut de veritat perquè posat seriós el té, no riu massa, però a priori sembla una persona afable, serena i sensible, fins i tot capaç d'emocionar-se en directe. Tot i haver nascut a Andalusia, Roc Muñoz parla i viu com si els seus avantpassats haguessin nascut a La Canonja. En el primer moment estava sorprès de què la seva figura i la realitat local hagi provocat el desplegament que COMRàdio ha fet avui a la futura població independent. Vestit informalment, camisa blau clar de màniga curta a ratlles blanques i pantalons clars, ha respost amb tota naturalitat les preguntes que li hem fet, sense por. Sense moure's gairebé un centímetre. Home de concòrdia i de pau, la mateixa pau q es respira als carrers de La Canonja.

Valors 73: El viatge que transforma (Juliol-Agost 2010)

La democratització de la possibilitat de viatjar experimentada els darrers anys ha estat un gran conquesta social, però per tal que subsisteixi la idea de viatge com a transformació es fa necessària l’aparició d’un nou perfil de turista, més actiu i conscient

S'acosta el temps de les vacances que, per alguns, és sinònim de viatjar. És per això que dediquem el número de juliol-agost de Valors a reflexionar sobre com evoluciona el viatge en una societat on els trasllats físics són cada vegada més barats i les noves tecnologies de la informació i la comunicació ens permeten viatjar arreu on vulguem de forma telemàtica. El viatge s'ha democratitzat i això, que per una part és molt bo, també és cert que porta a vegades a la massificació dels destins turístics i als que es coneix com a gentrificació, la conversió dels centres històrics de les ciutats en autèntics parcs temàtics que són una pura atracció pels visitants, amagant la realitat actual de l'indret en qüestió. Tot plegat, a vegades, impedeix que el viatge esdevingui un procés de transformació interna, com reclama Rafael Vallbona, periodista i escriptor de Premià de Dalt que és un dels protagonistes del número present. L'entrevistat reclama un esforç previ als turistes preguntant-se què és el que busca a l'indret on viatjarà i un esforç durant el propi viatge per deixar-se seduir i transformar per l'entorn. Vist així, viatjar requereix d'un esforç personal, ja no només econòmic sinó també intel·lectual. Aquest enfoc és el que té el proper número de Valors, on col·laboren també Albert Blasco [aquí], Gabi Martínez, Joan Morales i Joan Salicrú [aquí], reflexionant entre altres qüestions sobre la història del turisme o com viatjar a prop de casa és igualment vàlid. Bon viatge a tots. I bon estiu.

ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· " Morir amb una diana al pit”, de Maria Coll.
· Norbert Bilbeny: “
L'emancipació personal és una conquesta permanent” [entrevista a Nits Estel amb Valors aquí].
· “
Berkeley, 50 anys després”, de Francesc Amat.
·
“Jostein Gaarder: ‘La paraula “valor” és una paraula clau en la filosofia’’”, de Miguel Guillén.
· “
L’amor: només voluntat?”, d’Anna Punsoda [Bloc].
· “
Un any’”, de Joan Safont [Bloc].
· “
Vida artificial?”, de Núria Radó [Bloc ‘L’altra cara de la ciència’].
· “
Vacances”, de Joaquim Trenchs [Web].
· “
Comadira a Montserrat”, de Ramon Bassas [Bloc].
· “
Castella, terra de castells i sants”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· “
Shopping 2.0”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· El conte: “El camí que no duia enlloc”, de Gianni Rodari. Dibuix de Javier García [
Bloc].

VOLS SUBSCRIURE’T A VALORS PER TAN SOLS 32 EUROS L’ANY? Clica aquí.

Comentaris

Entrades populars