Ja ho tenim aquí: 'Com són els alcaldes', aquest estiu, a COMRàdio, d'1 a 2 cada dia

Oriol Burgada parla sota la mirada de Francesc Triola, director general de COMRàdio.

Avui dilluns dia 19 s'ha començat a emetre a COMRàdio el programa Com són els alcaldes, coproduït amb Mataró Ràdio, i amb la col·laboració de les emissores consorciades de la xarxa COM, que pretén descobrir el vessant humà de trenta alcaldes i alcaldesses de Catalunya i mostrar l’esforç que duen a terme a favor del seu municipi. El programa, dirigit i presentat per Oriol Burgada, Elisabet Solsona i un servidor, amb la inestimable col·laboració dels companys de Claraboia Kiko Montoro i Esteban Seras, ha viatjat per tot Catalunya [En ruta per Catalunya] per poder entrevistar cada alcalde en el seu propi entorn, a l’indret escollit per ell mateix, fora estudi en gairebé tots els casos.

Com són els alcaldes. Què és? Programa de política? No ben bé. De política local? Tampoc. Retrats humans? Doncs tampoc. Una mica de tot. Però en el fons Com són els alcaldes que pretén fer una reivindicació de la figura dels alcaldes. No de cadascun dels alcaldes sinó de la figura de la persona generosa que deixa la seva vida professional i sovint personal per donar el seu temps als seus conciutadans. En temps de descrèdit de la política també a nivell local creiem que no pot haver-hi millor.

Alcaldes que han estat noticia com Iolanda Pineda, Núria Parlón i Carles Móra.

Alcaldes que no acostumen a ser noticia com el de Gandesa, Miquel Aubà, o el de l'Espluga de Francolí, David Rovira.

Alcaldes coneguts políticament però no personalment com Josep-Fèlix Ballesteros, Àngel Ros, Anna Pagans o Jordi Hereu.

Aquest és un programa que s'ha fet gràcies a moltes complicitats i va de debò. La primera ha de ser per MataróRàdio, emissora a la qual estem vinculats, i a COMRàdio, l'emissora mare que ha acollit la proposta. En aquest sentit, cal destacar la paciència i amabilitat que han tingut amb nosaltres tan Mei Ros, directora de MataróRàdio, com Núria de José, cap de programes de la COM, així com el personal tècnic i administratiu de les dues emissores.

Complicitat també de la cinquantena de periodistes que han intervingut en el programa, periodistes de proximitat com nosaltres que ens han ajudat a subratllar els trets de la personalitat de cadascun dels alcaldes. Periodistes, en molts casos, de les emissores consorciades amb COMRàdio i que per tant formen part de la xarxa COM.

També la dels serveis de premsa de tots els Ajuntaments que hem visitat. Sense ells tampoc hauria estat possible.

Un programa que intenta que periodistes de proximitat com nosaltres expliquin cadascuna d'aquests trenta àmbits de proximitat. Periodisme nacional fet a partir de la realitat local, com creiem que ha de ser.

Com va explicar divendres passat l'Oriol Burgada a la roda de premsa de presentació, han estat uns tres mil quilòmetres per carreteres catalanes, un recorregut llarguíssim que ens ha permès tastar de ben aprop com estan les nostres viles i ciutats. Les sensacions, de tornada, són molt optimistes: tenim polítics de nivell i persones decents, molt més del que semblaria a primera vista. I pedrera per estona. Aquesta ha estat una de les experiències més fortes que he viscut mai a nivell professional. Aquests propers dies se n'aniran veient els fruits; espero que us interessi la proposta. Per nosaltres no quedarà. Comencem.

Vilafranca del Penedès: Pere Regull, la proximitat davant de tot

Elisabet Solsona, Pere Regull, Joan Salicrú i Oriol Burgada.

Elisabet Solsona, Pere Regull, Joan Salicrú i Oriol Burgada al final del programa.

Home obert, casolà, de tracte agradable, fins i tot políticament incorrecte, des del primer moment, quan ha fet broma del nom de la federació nacionalista de la qual forma part. Ha vingut vestit amb camisa blau clar i corbata grisa a ratlles blanques i taronges però sense americana. No es veu un polític professional però fa de la seva joventut política un actiu de cara als seus conciutadans, amb els quals intenta fer de la proximitat un valor absolutament nuclear en la seva forma de governar. Ha semblat que s’ho passava relativament bé en el transcurs de l’entrevista tot i que s’ha declarat no massa partidari d’aparèixer als mitjans. JOAN SALICRÚ

Comentaris

Entrades populars