‘Mataró Beach’*

Aspecte de l'entrada a l'oficina d'informació turística situada a l'entrada de l'Ajuntament de Mataró.

Quan jo era petit, el Maresme turístic començava a Calella. Era un Maresme força desconegut per nosaltres, perquè si als mataronins ens costa anar a Arenys de Mar o a Premià de Mar... tu diràs Calella. A Mataró no en venia cap, de turista, vaja.

L'any 2003, al govern de la capital hi va entrar una nova força política, Esquerra Republicana, fins llavors sense representació al consistori. I al capdavant d'aquesta formació, un mataroní de pro com Toni Civit que durant la campanya electoral havia insinuat la possibilitat de convertir Mataró en un destí turístic. Tots els partits, inclosos els futurs companys de govern del PSC i ICV, se’n reien per sota el nas. "Mataró turística? I ara!".

2010. Mitjans d'agost. Aquest estiu, i això que ha baixat una mica, el Servei d'informació turística de l'Ajuntament de Mataró ha atès durant la primera part de vacances més de 8.700 persones -al final de l'estiu seran uns dotze mil, imagino-. I és que, de fet, si aneu al Youtube i poseu "Mataró beach" trobareu gravacions fetes per alguns estrangers a parer nostre una mica frikies que troben exòtica la Torre Maresme i la platja del Varador. Com si fossin a Lloret de Mar, vaja. Això si, amb molta menys gent. Ves per on, Toni Civit tenia tota la raó del món i potser d’aquí deu anys ningú s’estranyarà que la capital del Maresme es vengui com a destinació turística.

· Article publicat al diari El Punt.

Comentaris

Entrades populars