Valors 100, renovem el compromís


Quan ara fa aproximadament deu anys un grup de quatre persones ens vam reunir a Mataró amb l’idea al cap de fer una revista mensual que parlés de valors no pensàvem que passat aquest temps el projecte hauria assolit unes dimensions com les actuals. Certament, en la situació econòmica actual, que una revista en català arribi al número cent és un mèrit que no tothom pot celebrar.
Però per nosaltres, una publicació realitzada per voluntaris i sense ànim de lucre, aquesta efemèride encara té una connotació més especial. Podríem quantificar les hores de dedicació que han estat necessàries, els articles publicats, llistar les entrevistes dutes a terme, enumerar tots els col·laboradors –una cinquantena per edició– que fan possible el projecte... però les xifres i els noms no reflectirien del tot bé l’element bàsic i fundacional de la revista: promoure la reflexió dels valors en la societat per contribuir que aquesta sigui més justa i igualitària.

El fet que 
Valors comencés com una capçalera local i ràpidament esdevingués nacional demostra l’interès ciutadà que el nostre missatge ha suscitat. També l’ampliació del projecte en altres formats audiovisuals, com una sèrie de televisió o un espai de ràdio, així com a les xarxes socials, on el nostre missatge està aconseguint un fort ressò –Valors és la novena publicació catalana en el rànquing de la xarxa Twitter– parla a favor de la transversalitat de la proposta.

La trajectòria expansiva i el nombre creixent de membres que cada any amplien de forma desinteressada la família que forma Valors, també ens ha confirmat que el projecte té interès i una funcionalitat. Per això en aquest número especial volen reconfirmar el nostre compromís en treballar per fomentar uns valors positius que ens ajudin a fer una societat millor.


Per a un número excepcional, hi intervenen també personatges excepcionals. La protagonista del número és Victòria Camps, que acaba de ser premiada amb el Premio Nacional de Ensayo; i l'entrevista de fora del monogràfic és a José Antonio Marina, un dels filòsofs espanyols més prestigiosos. Dins del monogràfic, articles de Francesc Torralba, Begoña Román i entrevista al crític d'art Arnau Puig.

Comentaris

Entrades populars