Josep Masabeu de Braval, premi Valors a tota una trajectòria

Josep Masabeu a la seu de l'entitat Braval. Foto: Diari de Sabadell 

L’Associació Cultural Valors, entitat impulsora de la revista Valors i dels diferens formats de continguts i actes al voltant d'aquesta temàtica, hem decidit atorgar el III Premi Valors a una trajectòria a Josep Masabeu, president de Braval, entitat que treballa amb infants del barri del Raval de Barcelona.

El projecte, nascut a redós de l’església de Montalegre, pretén promoure la cohesió social, lluitar contra la marginació, prevenir l’exclusió social de la joventut i facilitar la incorporació de la població immigrant a la nostra societat.

Un servidor va conèixer a en Josep Masabeu un dia de fa un parell d'anys tot dinant a la seu de l'entitat, en unes trobades que el seu promotor impulsa periòdicament per ensenyar de què va aquesta iniciativa i compartir-la amb el màxim de gent possible. Arran d'aquella visita, vaig aprofitar per escriure aquest retrat a la secció A la intempèrie de la revista Foc Nou, ja que en Josep és una persona creient.

Aquest premi que com a Valors donem s'emmarca dins els premis que tira endavant l'editorial Proteus, amb qui treballem conjuntament de forma cada cop més important des de fa un parell d'anys, arran de la coneixença que vam fer amb el seu editor, Miquel Osset, per haver estat nominats per aquests premis. Els guardons busquen distingir persones, empreses, treballs i iniciatives que s’han destacat d’una manera significativa per promoure l’ètica i els valors socials o que han contribuït a la seva difusió a la societat amb les seves accions o el seu exemple.

Ester Quintana, imatge del moviment ‘Stop bales de goma’; Roque Borràs, portaveu Plataforma Estafats per la Banca; Joan Antoni Melé, subdirector de Triodos Bank Espanya; i Enric Canet, capellà escolapi i director del Casal dels Infants del Raval, són aquest 2013 els candidats a personalitat de l’any a l’àmbit social.

En l’àmbit de la Cultura i de la Comunicació, també opten a aquest guardó Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf; Jordi Évole, director i presentador del programa Salvados; els Germans Roca, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca, i Andrés Rábago ‘El Roto’, dibuixant.

En l’àmbit esportiu són candidats Javier Marcet, president honorífic de la Fundació Marcet, la Campanya Juga Verd, del consell Esportiu del Baix Llobregat i el projecte BarçaKids, programa infantil d’educació en valors del F.C Barcelona.

Excepte en el cas del premi que atorga Valors, la resta de guanyadors no es coneixeran fins a la gala d’entrega de premis que tindrà lloc el proper dilluns 9 de desembre, vigília del Dia Internacional dels Drets Humans, a 2/4 de 8 del vespre al Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya (Rambla de Catalunya, 8. Barcelona).

Enguany el jurat està format pel catedràtic en filosofia i expert en valors, Francesc Torralba; el pedagog, Gregorio Luri; la catedràtica en filosofia moral i experta en bioètica, Margarita Boladeras; el degà de la facultat de Filosofia de la UB, Nobert Bilbeny, el doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, José Fèlix Lozano; i el professor de filosofia moral de la UB, Àngel Puyol.

Un honor, com us podeu imaginar, poder participar d'una moguda com aquesta des d'una entitat modesta i humil com és Valors -excepte en els seus plantejaments, que són molt ambiciosos, com bé sabeu-.

Comentaris

Entrades populars