El repte de 'Mataró, ciutat de valors'

Aspecte de la roda de premsa des de l'indret on seia jo. Per una vegada, no estava al bàndol dels periodistes.

El passat mes de gener, quan celebràvem en un acte a Tecnocampus el número 100 de la revista Valors i l'inici de les celebracions del desè aniversari de la revista, en nom de l'Associació Cultural Valors vaig oferir a la ciutat tota la feina feta fins ara. "Volem que la ciutat es faci seva la tasca que hem dut a terme durant els cent primers números de valors i que ho faci en benefici propi, interrogant-se sobre els valors que té i els que no té", vaig dir aquell dia, si no recordo malament.

El repte que vam llançar -això de què la ciutat es fes seu el treball fet per nosaltres durant aquest temps- no anava dirigit a ningú en concret sinó que era una crida a la ciutat a repensar-se i a fer-ho a partir dels valors. A interrogar-se sobre quins valors positius té i quins li manquen. Crèiem i seguim creient que és una tasca urgent, perquè el futur no podrà ser diferent si no el pensem d'una altra manera.

Avui, dotze mesos més tard, he entrat a la Sala dels Lleons de l'Ajuntament i per primera vegada a la vida m'he situat en el bàndol contrari al que jo estava acostumat a seure com a periodista. Amb l'alcalde Joan Mora a la meva dreta i els representants de tots els grups municipals excepte Plataforma per Catalunya acompanyant-nos a la taula, hem presentat davant una nutrida representació de periodistes locals i nacionals el projecte "Mataró, ciutat de valors", que no és res més que la concreció d'aquell repte que 365 dies enrere vam llençar com a Valors.

Ara les tornes s'han invertit i el repte és nostre, de l'Associació Cultural Valors, per donar resposta a l'aposta que des de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona s'ha fet per nosaltres en el marc d'aquest projecte de ciutat. No és un repte senzill, perquè serà molt llarg en el temps -un any- i perquè ens hem situat el llistó molt amunt: volem protagonitzar una experiència pionera a Catalunya i convertir el 'Mataró, ciutat de valors' en un referent a l'hora de fer que les ciutats es repensin a sí mateixes. Tot plegat en un format que ens hem inventat de bell nou. Veurem si ens en sortim. Per nosaltres, no quedarà.  

Comentaris

Entrades populars