El retorn de Clack a la ficció de la mà de BookmoviesTV ;)



Doncs aquí ho teniu. La tornada de Clack a la ficció... elaborant brand content -contingut de marca- destinat a vendre llibres. Sí, si. Que què vull dir? Va, ho explico bé, des del principi.

Des de Clack, la productora que comandem amb l'Eloi Aymerich, Georgina Altarriba, Ariadna Vázquez i un servidor, ja fa ja quatre anys que treballem amb multitud d'editorials: Fragmenta, Cossetània, Proteus, Planeta, Destino, Baula Edicions, Ara Llibres... Els produïm vídeos de les presentacions de llibres o booktrailers, un tràiler d'un llibre, destinats a promocionar-lo. Els produïm però no els distribuïm, no som especialistes en la distribució 2.0 d'aquests materials. Aquí hi havia una mancança.

Doncs un bon dia, al MAC de Granollers, vam conèixer la gent de BookMoviesTV, una interessant experiència per tal de col·locar aquests productes al mercat. Com una continuïtat nostra, o nosaltres una prèvia d'ells. I vam veure'ns i vam decidir cooperar, com fem amb tantes altres persones, col·lectius i iniciatives.

Doncs gràcies a la insistència d'en Gabriel Pena, ara fa unes setmanes, a les instal·lacions de la fàbrica Moritz, vam enregistrar un parell d'sketchs que formen part d'una nova iniciativa que ha parit en Gabriel: produir booktrailers en clau de ficció destinats a promocionar un llibre en cadascun. És un capítol d'un minut, de ficció, on "venem" un llibre d'una forma encara bastant desconeguda a casa nostra -això seria el brand content-.

Doncs aquí en teniu un dels resultats, que ja té 1.800 visites a Youtube, basat en el llibre Estiu de l'amor, de Toni Orensanz, editat per Ara Llibres. L'altra, també d'Ara Llibres, és aquest, basat en el llibre Catalunya, next brand in  Europe.

Tot plegat va ser possible gràcies a l'ajuda de l'equip d'actors i dramatúrgia -Hèctor Mora, Bàrbara Nicolau i Jordi Font- i òbviament a tot l'equip de XarxaClack que s'hi va implicar a fons -Eloi Aymerich, Marc Arisa, Georgina Altarriba, Guillem Camós i un servidor, que provava de coordinar la moguda-.

Per què deia al principi que això representa el retorn de Clack a la ficció, 11 anys després? Doncs perquè Clack, llavors Clack Produccions, va néixer el 2002 produint una sèrie de ficció titulada El Carrer de Casa, que es va estrenar a Televisió de Mataró i posteriorment va córrer per diverses televisions locals del país. Érem molt jovenetes i la qualitat del projecte no va ser tota la que esperàvem... i degut a això, havíem desenvolupat una certa prevenció davant dels continguts de ficció... ara, amb aquesta nova iniciativa, ens hem tret l'espina en qüestió. Us agrada o què?

Comentaris

Entrades populars