[LaRiera48] Prados es queda a la Ciutadella... de moment

Els grans enigmes al PSC de Mataró a set mesos de les eleccions municipals segueixen sense resoldre's i l'única cosa clara a aquestes alçades és que Joan Antoni Baron tornarà a encapçalar la llista. De la resta, de la presència o absència a la candidatura de Consol Prados, Alícia Romero i Ramon Bassas, no n'ha trascendit res més. Les cartes, però, es van posant tímidament sobre la taula. De moment, les darreres dates s'ha anunciat que Consol Prados [entrada a Wikipèdia] va de número 13 a la llista del PSC de Barcelona, dos llocs per sobre del lloc que va ocupar el 2006. Això significa que Consol Prados opta per seguir, al govern o a l'oposició, al Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella, i deixa Mataró en segon pla, tot i ser presidenta local del PSC.

No només això, de fet. La periodista Cristina Sen, a la seva crònica de diumenge passat a La Vanguardia, situava Prados com una de les persones que podrien prendre les regnes del partit un cop es produeixi la probable debacle dels socialistes a les properes eleccions catalanes. Alerta perquè situaven la mataronina a l'alçada de Rocio Martínez-Sempere, Laia Bonet, Jaume Collboni o el totpoderós Miquel Iceta. Això significa que el nom de Prados surt a les converses d'alt voltatge al Parlament, a Presidència o a la seu del carrer Nicaragua. Prados, de fet, és secretària nacional d'Immigració i Integració del partit i membre de l'executiva nacional, que Déu n'hi do.

De totes maneres, és obvi que una cosa és que Prados repeteixi a llistes i que pogués participar en una eventual reconstrucció del partit des de les seves entranyes i una altra que pugui "tornar" a Mataró com a plaça principal. Ras i curt: que vagi de 13 a aquestes incertes eleccions tampoc impedeix visualitzar la seva presència -sigui simbòlica o efectiva- com a possible número 2 a les llistes del PSC a Mataró fent tàndem amb Joan Antoni Baron. Qui sap. Al capdavall, si els socialistes perden, Prados podria esdevenir número 2 del govern municipal i mantenir el seu escó de diputada, en paral·lel al treball de cuina al carrer Nicaragua. L'únic que podria fer variar això és que els alts càrrecs del PSC li encomanessin una missió clau en aquest darrer espai.

L'escenari, per tant, segueix obert i a aquestes alçades, l'única novetat seria que els socialistes mataronins han ajornat fins després del 28 de novembre les decisions sobre l'arquitectura interna de la llista que anirà a comicis el proper 22 de maig. Això a no ser que Alícia Romero, el dia de l'obertura del Tecnocampus -inicialment prevista pel 21 d'octubre, ara posposada- deixi anar aquell dia algun missatge que ens permeti anar reconstruïnt més parts del puzzle...

Comentaris

Entrades populars