Tecnocampus: ja el tenim aquí*

De forma imprevista, visito les instal·lacions del Tecnocampus Mataró-Maresme, el nou parc tecnològic ubicat a la zona del Rengle de la capital del Maresme que ha tardat més d'una dècada a passar dels debats conceptuals a la concreció física. Avui, veient els estudiants entrant i sortint per la porta de l'edifici on hi ha les aules, he tingut la visió d'aquelles maquetes i imatges virtuals en 3D que ens havien ensenyat anys enrere en aquelles rodes de premsa on acabaves pensant: "Si, si, ja ho veurem com serà en realitat". Doncs no, la veritat és que la realitat s'assemblava molt a aquella idea d'espai futurista.

Durant tot aquest temps d'impàs, el Tecnocampus ha canviat de nom -se li ha afegit el sufix Maresme-, ha variat de concepte diverses vegades -d'espai d'empreses de noves tecnologies a treball en el camp de la innovació i el benestar-, ha comptat amb diferents responsables polítics que hi han anat deixant la seva empremta... però sigui com sigui ara ja existeix. De totes maneres, el repte del Tecnocampus no és consolidar l'espai del Rengle sinó impregnar, contaminar en positiu, el conjunt del territori de referència contribuint a un autèntic canvi de la mentalitat productiva de la gent. Per fer entendre a tothom que hem de trencar-nos les banyes pensant nous negocis, desenvolupant noves idees, que ens ajudin a viure millor i a ser més feliços. Aprendre a fer negocis amb ànima, en definitiva. I canviar, així, les bases productives d'una ciutat i una comarca que sap que ha esgotat un cicle econòmic.

Aquest és el canvi de xip que Mataró i en general totes les ciutats del país necessiten. Veurem si parcs tecnològics com el Tecnocampus són l'estendard d'aquest replantenjament o simplement queden com a "espais tecnològics de futur" desconnectats del seu entorn.

* Article publicat al diari El Punt.

Comentaris

Entrades populars