A El Públic, tornem a començar!
Concert de Miguel Ángel Bueno, cantautor de Montornès del Vallès, el desembre de l'any passat a El Públic.
Ha passat l'estiu i, gairebé sense adonar-nos que ja hem completat la primera temporada [notícia roda de premsa de balanç d'un any a El Tot Mataró i aquí a capgros.com], l'espai cultural El Públic [web] es torna a posar en marxa. Com sempre, amb vocació d'acollir iniciatives que floten a Mataró i al Maresme i que potser necessiten un lloc on plasmar-se o més caixa de ressonància i amb la voluntat també de posar en valor totes aquelles coses potents que es generen en el nostre territori.
Aquest divendres al vespre vam dur a terme el primer Un cafè amb..., coorganitzat amb l'associació Sant Lluc per l'Art i el Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics, en l'espai del qual -a pocs metres de la nostra seu- es duen a terme les exposicions que, mitja hora abans de la seva inauguració oficial, presentem de forma oficiosa a El Públic. El protagonista d'aquesta ocasió és l'uruguaià Salvador Valente, que s'ensenya per primera vegada en solitari a Mataró amb la mostra Temps.
Aquesta propera setmana, arriben dos actes nous, tots dos amb algunes connotacions especials.
Dimecres dia 19 a les 7 de la tarda, Cristina Martí Ribas, filla de l'Àvia Remei i nascuda a Mataró el 1966, ens presentarà el volum La Farmaciola Natural (Cossetània Edicions), que aquesta setmana era el sisè llibre més venut de no ficció a Catalunya segons recollia aquest divendres el suplement Cultura de El Punt Avui. La Cristina, a més, és la veïna del segon de l'immoble on visc, de manera que hi ha una relació forjada a base de sopars i trobades nocturnes en un dels pisos del bloc o al propi terrat. M'ha demanat que presenti l'acte i això faré. El llibre és una oda a tots aquells remeis casolans que ens podrien estalviar molts productes comercials i farmacèutics. "Es tracta de recuperar aquells coneixements de les àvies, recuperar el tresor que s'havia anat passant oralment fins a l'arribada massiva dels medicaments", afirma l'autora.
L'endemà dijous dia 20, també a les 7 de la tarda, El Públic acollirà un acte de reflexió al voltant de l'audiovisual a casa nostra, que s'ha anat coent després de conèixer-nos una mica més del que ens coneixíem amb en Manel Bonany, guionista de la ciutat amb una nutrida experiència en el camp dels serials catalans. A l'acte hi participaran el mateix Bonany, l'actor Jordi Planas -en Sergi de la telenovel·la La Riera de TV3- i Esteve Rovira, director de la sèrie i d'altres produccions com El Cor de la Ciutat o Serrallonga. El fet és que els tres participen als Tallers de Ficció -sobre direcció, intepretació i guió televisius- que es duen a terme al Tecnocampus Mataró-Maresme des d'abans de l'estiu i que promou la productora Ada Media. L'audiovisual és una matèria que ens toca de prop a Clack, una de les parts de El Públic, de manera que l'Eloi Aymerich, realitzador audiovisuals i promotor de la productora, exercirà de moderador de la taula. Tot plegat és un fruit -més o menys casual- del fet que l'actual telenovel·la de la televisió catalana s'enregistri, en part, al centre de la ciutat de Mataró i, a vegades, davant del nostre espai cultural i tot.
Ah, i em deixava explicar que el dissabte dia 29, celebrarem el primer aniversari a Can Xammar, a fora el carrer, amb tots els que hi vulgueu ser, amb sopar popular i sessió de DJs. Una vegada més, amb voluntat de sumar i de generar activitat a l'espai públic, una altra de les nostres dèries.
Comentaris