Els seixanta de Valors

Sovint es té la tendència a pensar que els projectes s'aguanten perquè els que van a davant i els capitanegen són persones extraordinariament dedicades a la causa. I això és bastant cert. Però també ho és que aquest lideratge el poden exercir si darrera seu -o millor dit, al costat- tenen un exèrcit de gent -amb diferents graus- disposats a lluitar per la causa. Valors sempre penso que és un bon exemple d'això. Les diferents activitats que duem a terme serien impossibles de tirar endavant -per qüestions pràctiques però sobretot de suport- sense una seixantena de persones que participen mensualment de l'elaboració dels continguts, la pràctica totalitat sense afany de lucre. És a dir, que darrera la Maria Coll i un servidor, que som codirectors de tota la moguda, hi ha molta gent.

El gruix de persones col.labora escrivint un article, siguin o no professionals de l'ofici. Són els següents: Francesc Amat, Joaquim Amargant, Ramon Bassas, Albert Botta, Carlota Burrel, Francesc Grané, Miguel Guillén, Gregorio Luri, Xavier Manté, Maria Medina, Lu Montobbio, Anna Olm, Albert Pera, Eulàlia Puigderrajols, Ramon Salicrú, Maria Salicrú-Maltas, Ramon Radó, Joan Safont, Joaquim Trenchs, Judith Vives i Isabel Yglesias. Alguns escriuen articles d'opinió a les pàgines d'actualitat, altres en l'àmbit del monogràfic i encara unes altres a la part final de la revista.

Hi ha dues seccions que tenen vida pròpia i autònoma i amb diversos col·laboradors que hi participen per torns, cosa que encara és més frepant: El Conte i L'altra cara de la ciència [bloc]. La primera secció la coordina magistralment la granollerina Irene Alerm i compta amb mitja dotzena de col.laboradors gràfics -Misael Alerm, Javier García, Javier Bustamante, Ona Pagès, Raúl Campuzano i Marc Torrecillas...-. L'altra la governa en Joan Basagaña, a qui acompanyen Gemma Figueras i Pol Bartrès.

Altres dibuixen: Sergi Meya les vinyetes del monogràfic i Raúl Campuzano la il·lustració que acompanya L'article del mes.

Altres fan fotografies: Sergio Ruiz, el culpable d'aquestes portades fantàstiques que certifiquen la seva gran qualitat com a fotògraf de retrats.

Encara uns altres corregeixen: Pol Romano i Anna Olm. Hores i hores repassant-ho tot perquè s'escapin el mínim d'errades possibles.

Tot plegat sota la direcció gràfica de Manuel Cuyàs, a qui consultem cada vegada que hem de fer canvis en la maqueta, siguin puntuals o definitiu.

La impressió, la única part del procés totalment professionalitzada, va a càrrec de Impremta Prims, amb seu a Cabrera de Mar, tot i que el plegador és de Les Franqueses del Vallès, de manera que la revista dóna força voltes abans no arriba a port.

Per què tot això pugui funcionar i la nostra economia no se n'acabi d'anar en orris, la Maria Coll coordina l'equip de gerència, amb Engràcia Carlos a la comptabilitat, Carme Itxart en tasques de publicitat i Raúl Garcia a la distribució dels exemplars. 

Altres peces claus, més enllà de la revista de paper en sí, són Toni Rodon, responsable de xarxes socials -Twitter i Facebook-, i Queralt Flotats, presentadora del programa de ràdio Valors a l'alça que duem a terme a "la Xarxa" [pàgina a xarxaradio.com].

Però després... encara hi ha una altra part de gent concreta que no du a terme cap tasca concreta però que ens fa gestions en moments puntuals i sinó, simplement, hi són. Saps que hi pots comptar una mica pel que calgui. Són la Dolors Fernàndez, que ens ajuda en la concepció i execució dels actes que tirem endavant, en Marc de San Pedro, l'Albert Dresaire o en Toni Codina.

Des d'un punt de vista de continguts, per ajudar-nos a què tot això tingui un sentit periodístic i de fons, tenim endegats dos òrgans, el consell de redacció que formen Francesc Amat, Ramon Radó, Toni Rodon, Joan Safont i els dos codirectors i el consell editorial que es reuneix trimestralment i on participen Antoni Codina, Dolors Fernàndez, Xavier Manté, Eulàlia Puigderrajols i Marc de San Pedro.

Ja ho veieu com no meteixo quan dic que Valors és, sobretot, un projecte compartit amb molta gent. Tants com seixanta més!

Gràcies a tots per ser-hi, de veritat.

Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies a vosaltres, Maria i Joan.
Joaquim T.

Entrades populars