L'inevitable hora de fer balanç

Dues recomanacions per tancar l'any. La primera, en clau mataronina, és escoltar-vos les entrevistes que la cap d'informatius de Mataró Ràdio Elisabet Solsona ha fet a l'alcalde i als caps de grup municipals. El futur econòmic de la ciutat, aqueixada d'un atur altíssim en relació al conjunt del país (18,5%), centra el gruix de totes les entrevistes.

· Joan Antoni Baron: "Innovació, coneixement i diversificació dels sectors. Elements claus per sortir de la crisi" [aquí].
· Joan Mora (CiU): "És difícil arribar a un acord amb un Govern que esquiva les solucions i tergiversa constantment" [aquí].
· Paulí Mojedano (PP): "Mataró no funciona a nivell econòmic, urbanístic ni cultural" [aquí].
· Quitèria Guirao (ICV-EUiA): "L’objectiu del Tub Verd és que subministri energia de manera sostenible a aquells equipaments potents pel que fa a la despesa energètica" [aquí].
· Francesc Teixidó (ERC): "El govern municipal no podrà complir el ritme previst en el Pacte d’Habitatge dins d’aquest mandat" [aquí].
· Xavier Safont-Tria (CUP): "La Candidatura d’unitat Popular aposta per l’economia verda com una alternativa a l’actual model productiu de la ciutat" [aquí].

Finalment, clicant aquí podeu escoltar el resum de l'any elaborat pels serveis informatius de Mataró Ràdio que, per cert, han obert perfil propi al Facebook [aquí] on aniran penjant els flashos informatius més importants.

La segona recomanació, en clau catalana: l'espectacular documental de TV3 titulat ://00-09 [aquí], dirigit per l'històric periodista de la casa Jaume Bartrolí. Una peça interessantíssima, periodisme en majúscules, per saber on som, més que no pas què ha passat cronològicament parlant, cosa que em sembla un gran avenç en els resums de l'any. Una fotografia molt completa no només de Catalunya ni d'Europa sinó del món. "La ciència progressa però seguim necessitant respostes espirituals, es diu al treball, al final". "Seguim preguntant-nos qui som i on anem", afegeix. Al final, la paradoxa de fer balanç és aquesta: passi el que passi les preguntes últimes que venen al nostre cap són sempre les mateixes, de manera que el pas dels anys és tan sols un intent per part del nostre cervell d'identificar la X o les diverses X que ens permetrien saber la resposta. Serà qüestió, doncs, de seguir buscant a la propera dècada...

Comentaris

Entrades populars