Molt males notícies: el 2010 no hi haurà Cruïlla a Mataró


Actuació de Ai, ai, ai!, Los Chichos i Los Deliqüentes el passat 18 de juliol a l'Espai L'arquera, concert que va clausurar el Cruïlla 2009.

Mataró ha esmorzat avui amb una molt mala notícia des de punt de vista cultural: el Cruïlla de Cultures, el festival de músiques del món que ha funcionat des de 2005 a la capital del Maresme consolidant-se com un potent pol d'atracció, no es farà el 2010 a la ciutat, encara que si la seva versió de butxaca i un sol dia al Fòrum de Barcelona, el Cruïlla BCN. Els organitzadors del festival, la cooperativa VisualSonora, s'han mostrat desencisats en un comunicat enviat als mitjans locals de la incapacitat de l'Administració local per facilitar-los un lloc de grans concerts de forma permanent i han vingut a dir que és hora de fer una aturada en el camí, aquest proper 2010, per veure si el festival es pot recuperar més endavant sobre noves bases, més sòlides [escolta entrevista al director del festival, Jordi Herreruela, i al regidor de Cultura, Sergi Penedès, emesa avui a l'Informatiu Migdia de Mataró Ràdio clicant aquí].

És probablement la pitjor notícia que podíem tenir des d'un punt de vista cultural per acabar l'any. El Cruïlla s'ha convertit ja en un patrimoni de la ciutat, en un element d'orgull propi davant la totpoderosa Barcelona i un punt fort de l'estiu mataroní, encavalcat entre Festa Major de Les Santes i Festival Shakespeare, un trio d'activitats de primer calibre. Sembla que la decisió és definitiva i per tant de cara al 2010 l'únic que podrem fer és plorar la desaparició del Cruïlla. És hora, però, també, que el govern municipal i la regidoria de Cultura es posi les piles al màxim per mirar de recuperar el festival a molt tardar el 2011.

T'enyorarem molt, Cruïlla. Durant aquests cinc anys hem après molta música, amb tu. Hem fruit de moltes nits a la fresca amb la presència de grans figures internacionals. Entenem que t'hagis de prendre un descans i esperem que ben aviat tornis a banyar-te a la nostra ciutat.

Comentaris

Entrades populars