Hipocresia*

Aquests dies una onada hipòcrita recorre la capital del Maresme arran de la futura instal·lació d’un macroprostíbul al polígon de les Hortes del Camí Ral. No em refereixo a l’àmbit polític, en el qual hi ha una certa casuística sobre si el govern municipal hauria pogut limitar o fins i tot suspendre’n la posada en marxa. Parlo de la gent, de tots aquells que ara s’esquincen les vestidures perquè diuen que Mataró es convertirà en una capital del sexe i obliden –volen oblidar, deliberadament- que d’haver-n’hi ja n’hi ha, de prostitutes. N’hi ha, n’hi ha hagut i n’hi haurà. El que passa és que fins ara no se les veia, perquè practicaven la prostitució sobretot en carrers sòrdids de la zona baixa de la capital del Maresme. I si les enxampàvem in fraganti, en tot cas, giràvem el cap i fèiem veure que no havíem vist res. Ara, però, davant l’anunci als mitjans de comunicació catalans de la notícia, ens ha agafat vergonya a tots. “No en volem, de putes, a casa nostra”, clamen grups locals del Facebook creats per a l’ocasió. Es dóna el cas que un històric i polèmic bordell, ara tancat, es troba a pocs centenars de metres d’on hi haurà aquest nou. Però era al terme municipal de Cabrera, és clar.

El que passa és evident: les prostitutes ens molesten, ens recorden que a la nostra societat, que a Mataró mateix, hi ha persones que paguen per tenir sexe. Pel que sigui –cadascú sabrà el perquè- però ho fan. Si, si, mataronins que després es passegen pels carrers senyorials de la ciutat. Les enquestes són clares en aquest sentit: un de cada tres espanyols reconeix haver pagat per tenir sexe almenys un cop a la vida.No seré jo qui defensi la implantació d’un o diversos prostíbuls a la ciutat, però com a mal menor i pensant en les treballadores del sexe –algú hi pensa?- més val que efectuïn els seus serveis en un indret aixoplugat i en les màximes condicions sanitàries. I amb un responsable al qual es puguin anar a demanar comptes si fa falta. La resta... cosa de fariseus.

* Article publicat diumenge al diari El Punt.

Comentaris

Anònim ha dit…
Amadeu Ferrer, director general de jocs i espectacles responsable del decret de la generalitat que regula els prostíbuls, elogiat i premiat per la ‘Asociación de locales de alterne’.

aquest és l'home que en Mora porta per explicar-nos que està en contra dels prostíbuls!!!
que fort no?
el món s'ha tornat boig!!

Entrades populars