'La Tarda d'Estiu', a partir del 29 de juliol des de Mataró Ràdio per a La Xarxa

Va ser amb gran satisfacció que a Clack vam rebre, ara fa tot just un mes, l'encàrrec de produir per a Mataró Ràdio el magazine d'estiu de La Xarxa -el conjunt d'emissores locals de Catalunya fins ara agrupades sota la marca COMRàdio- que avui s'ha fet públic per part de l'emissora municipal. Per a una productora de continguts petita però ambiciosa com nosaltres sempre és un goig que et truquin per confiar-te la direcció d'un projecte. 

La única petició que ens feien junt amb l'encàrrec era donar un enfoc territorial al programa però això, lluny de representar un problema, precisament per a nosaltres és com demanar-nos que fem el producte que ens vindria el cap si no ens haguessin acotat l'encàrrec sota aquesta fórmula; Clack té en el territori, en la proximitat, en valorar les petites realitats quotidianes, un dels seus elements constitutius. Així ho hem expressat i aplicat en altres productes com 165 Regent Street, en la posada en marxa de El Públic o en els programes que hem dut a terme per a emissores com m1tv o la mateixa Mataró Ràdio. Personalment és un discurs que m'agrada i em fa glatir i que també vam posar en pràctica ara fa tres estius en una experiència anterior a COMRàdio sota el títol de Com són els alcaldes.

A partir d'aquí, l'equip que dirigim el programa, és a dir, la Georgina Altarriba -que també el presenta-, l'Ariadna Vázquez i un servidor, ens vam posar a parir junt amb l'Eloi Aymerich -tots quatre formem el team directiu de Clack- la proposta concreta del programa. I vam establir que la música i la relació d'aquesta amb el territori havia de ser un element clau del programa -a banda de la Proximitat, la Cultura i específicament la Música són l'altre valor constitutiu de la nostra empresa-.Finalment, tota la segona hora del programa estarà destina a parlar d'un poble o ciutat a través d'un músic o un grup que n'és fill.

La primera hora, seguint aquest fil de la Proximitat i la Cultura, el dedicarem a parlar de les Festes Majors, el moment de trobada més important de qualsevol comunitat, amb una gran vitalitat a Catalunya i respecte les quals trobo i trobem que mai es posa prou de relleu la importància que tenen en termes d'identitat, de cohesió, de creativitat, de participació... 

I la tercera hora, girant com un mitjó les altres dues, serveix per sortir cap enfora de Catalunya... però també des de la realitat local; parlarem de Nova Delhi amb els ulls dels Castellers de Vilafranca que van anar a conèixer els castellers d'allà, els govindes, per exemple. I així completem el missatge de proximitat amb el de globalitat, arribant a aquell concepte de "glocal". Perquè per a nosaltres la Proximitat i el territori són importants però sempre com a punt de partida.    

El programa, que es titula La Tarda d'Estiu, s'emetrà cada dia, de dilluns a divendres, de 4 a 7 de la tarda. L'equip que el farà possible el completen les parelles artístiques formades per Clara Esparrach i Carlota Burrel, que seguiran els festivals d'estiu cada divendres, i la de Victoria Cagigas i Ariadna Ollé, que es dediquen a desfer -o no- els estereotips sobre cada ciutat. També hi participen Efrén Garcia, Maria Salicrú-Maltas i la Iaia Montse. Finalment cal citar la complicitat de La Coixinera, formació de la qual hem manllevat la cançó El Ciri que exercirà de sintonia del programa. Esperem que tot plegat sigui del vostre interès.
 

Comentaris

Entrades populars