'Valors a l'Alça' ja torna a ser a La Xarxa

Xavier Guix i David Casals.
Xavier Guix i David Casals, protagonistes de la tercera edició del 'Valors a l'Alça', l'espai que des de la revista Valors i Mataró Ràdio fem a La Xarxa.

 
 
Valors a l'Alça va néixer el setembre de l'any passat com un espai radiofònic d'una hora fet des de l'emissora municipal Mataró Ràdio, la ciutat on té la seu la revista Valors, per a totes les emissores vinculades a La Xarxa, l'antiga COMRàdio.

Després del parèntesi estival, el passat 9 de setembre el programa va iniciar la seva segona temporada en antena, seguint aquesta fórmula de col·laboració entre una ràdio local i un conjunt d'emissores escampades arreu del territori català. A Mataró Ràdio s'emet els dilluns a les 10 de la nit, a la freqüència de La Xarxa a Barcelona (91.0 de la FM) el dijous a les 9 del vespre i la resta d'emissores que ho desitgen l'emeten en el moment que ho consideren oportú de la setmana.

Des d'un punt de vista de contingut, el Valors a l'Alça és una mica diferent enguany, perquè cada programa no té un caràcter monogràfic, com havia estat fins ara. Així, aquest curs 2013/2014, el programa, que segueix presentant la periodista Queralt Flotats, inclou diverses seccions que no coincideixen temàticament.

Cada setmana, l'espai comença amb la secció Escala de Valors, on la codirectora de l'espai i de la revista Maria Coll repassa un valor a l'alça i un valor a la baixa en relació a l'actualitat dels darrers dies. Posteriorment s'ofereix la peça central del programa, que tant pot ser una entrevista -el primer dia Gregorio Luri, la segona setmana Felipe Campos- com una tertúlia o debat -com ha estat el cas d'aquesta tercera edició, on l'escriptor i psicòleg Xavier Guix i el periodista David Casals han reflexionat sobre la corrupció-.

Dins la voluntat de donar altres ítems informatius, cada setmana coneixem una personalitat anònima a la secció Gent amb valors -aquest darrer dilluns la monja oblata Lourdes Perramon, responsable de l'espai d'acollida de prostitutes del Raval El Lloc de la Dona-. Posteriorment, com ja fèiem l'any passat, en cada edició s'hi inclou una proposta -en aquest darrer programa l'exposició Vincles de valor. Mares extraordinàries amb fills singulars que aquests dies es pot veure amb Palau Robert de Barcelona i és obra de la fotògrafa Ana Calvo-. Per acabar, l'espai final amb una sonoritat característicament radiofònica: el col·lectiu Vivim del Cuentu explica una fàbula amb sentit moral.

Comentaris

Entrades populars